?>

Kartalkaya’daki yangına ilişkin tutuklu bulunan otelin elektrikçisi rahatsızlandı

Bolu 1. Ağır ceza mahkemesi tarafından, bolu sosyal bilimler lisesi'nin spor salonunda özel olarak oluşturulan salonda görülen duruşmada, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19'u tutuklu 32 sanığın yargılanması sürüyor.

Asayiş - 5 gün önce

Grand Kartal Otel yangınına ilişkin tutuksuz yargılanan FQC Global Sertifikasyon Anonim Şirketi’nin yetkilisi Ali Ağaoğlu, suçlamaları reddederek, "Otellerde bina güvenliği ve yangın tedbirleriyle ilgili kontrol etme, denetleme yetkimiz bulunmaktadır" dedi. Sanıklardan otelin elektrik teknisyeni Hüseyin Özer ise duruşmada rahatsızlanarak, jandarma ekiplerinin nezaretinde salondan çıkarıldı. Salonun havalandırılması için duruşmaya 15 dakika ara verildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda özel olarak oluşturulan salonda görülen duruşmada, aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19’u tutuklu 32 sanığın yargılanması sürüyor. FQC Global Sertifikasyon Anonim Şirketi’nin çalışanı Aleyna Beşinci’nin ardından şirketin yetkilisi Ali Ağaoğlu’nun savunması dinlendi.

Tutuksuz yargılanan Ağaoğlu, savunmasında, "Vahim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda bu vahim olayda benim ve şirketimin hiçbir kusuru olmamasına rağmen, hakkımızda delil toplanmamasına rağmen haksız yere bu davaya dahil olmuş durumdayım" dedi.

Sürdürülebilir turizm sertifikasyon denetiminde bina güvenliği ve yangın denetimiyle ilgili hiçbir sorumluluklarının bulunmadığını söyleyen Ağaoğlu, verilen 14 kriter kapsamında görev yaptıklarını ifade etti.

Suçlamaları reddeden Ağaoğlu, "Otellerde bina güvenliği ve yangın tedbirleriyle ilgili kontrol etme, denetleme yetkimiz bulunmaktadır. 14 kriterin içinde yer alsaydı yetki alamazdık çünkü ben de dahil ekibimiz ne eğitim almıştır, ne teknik bilgi, ne de yeterliliği vardır. O yüzden bizim bu konularda detaylı şekilde denetleme yetkimiz bulunmamaktadır" diye konuştu.

Ali Ağaoğlu, "Sizden talebimiz; Turizm Geliştirme Ajansı’nın belirlemiş olduğu 14 kriterin içerisinde yangın tedbirleriyle ve bina güvenliğiyle ilgili sorumluluğumuzun olup olmadığıyla ilgili yeniden bilirkişi değerlendirmesini talep ediyoruz. Ayrıca bilirkişi heyetinden, üyelerinden Turizm Geliştirme Ajansı sürdürülebilir turizm ile ilgili eğitim almış kişinin de dahil olarak, tekrar değerlendirmeyi alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Duruşma sırasında sanıklardan elektrik teknisyeni Hüseyin Özer rahatsızlandı. Özer, jandarma ekiplerinin nezaretinde salondan çıkarıldı. Salonun havalandırılması sebebiyle duruşmaya 15 dakika ara verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Yürüyüş yaparken otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti

2025-07-03 23:20 - Asayiş

Başkan Aras'tan Marmaris'te Kapsamlı Ziyaretler

2025-07-02 14:28 - Marmaris

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Balkona çıktı bir daha eve giremedi

18:43 - Asayiş

Şanlıurfa’da otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

18:28 - Asayiş

Samsun’da binanın 9. katında çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

18:25 - Asayiş

Ankara’da boya fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

18:26 - Asayiş

Bodrum’da 4 işletmeye hanutçuluk cezası

18:31 - Asayiş

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan