?>

Kartepe’nin turizm rotası belirleniyor

Kocaeli’nin gelecekteki turizm kültürünü ön plana çıkartan çalıştayda uzman isimler, düşünce ve söylemleri ile kartepe’nin turizm potansiyelinin sürdürülebilirliğine katkılar sunuyor.

Gündem - 4 hafta önce

Kocaeli’nin gelecekteki turizm kültürünü ön plana çıkartan çalıştayda uzman isimler, düşünce ve söylemleri ile Kartepe’nin turizm potansiyelinin sürdürülebilirliğine katkılar sunuyor.

Kocaeli’yi "Turizm Kenti" yapma hedefi doğrultusunda birçok proje ve faaliyeti gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Doğanın Kalbinde Dört Mevsim Turizm" teması ile Kartepe Turizm Çalıştayı düzenliyor. Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından gerçekleştirilen çalıştay, Kocaeli Kongre Merkezi’nde açılış programı ile başladı. Büyükşehir belediyesi, üniversiteler, il kültür ve turizm müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile birçok STK’nın destek verdiği çalıştayda uzman isimler, düşünce ve söylemleri ile Kartepe’nin turizm potansiyelinin sürdürülebilirliğine katkılar sunuyor.

Turizm alanında uzman isimlerin söz alacağı ve birçok farklı oturumun ve çalışma masalarının organize edildiği çalıştayın açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Kocaeli Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli Afet ve Acil Durumlar İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, ATC Mountain Tourism Consultans Ortak Müdürü ve Öğretim Görevlisi Dr. Nezih İşçi, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. "Bizim en temel felsefemiz, geleceğin şehri Kocaeli’yi oluşturmak"

Açılış programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, çok önemli bir çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti. ŞURA’nın gerçekleştirdiği faaliyetlerin hepsinin çok önemli olduğunu belirten Baraçlı, "Turizm açısından değerlendirdiğimiz zaman Kocaeli’nin geleceğini ve gelecekte turizmin nasıl yaşanabileceğini ortaya çıkarabilmek adına iyi bir çalıştay olacak. Her daire başkanlığımızın ve her genel müdürlüğümüzün bu noktada katkıları olması gerekiyor. Kocaeli, hakikaten sadece sanayisi ile değil gelecekte turizmiyle, kültürüyle ve entelektüel sermayesi ile de ön plana çıkan bir şehir olma yolunda hareket ediyor. Tabii ki bunun en temel noktası başkanımızın liderliğinde bu faaliyetleri gerçekleştirip yerine getirebilmek. Bizim de en temel felsefemiz, geleceğin şehri Kocaeli’yi oluşturmak. Çünkü en önemli olan unsur insana değer veren mutlu şehir Kocaeli’dir" diye konuştu. Sunumlar gerçekleştirildi

Çalıştay’da Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul "Çalıştay Teknik ve Mevcut Durum" hakkında sunum yaparken, ATC Mountain Tourism Consultans Ortak Müdürü ve Öğretim Görevlisi Dr. Nezih İşçi ise "Kış Sporları Merkezinden Dört Mevsim Cazibe Noktasına" konu başlığında sunum gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ŞURA Merkezinin öncülüğünde gerçekleştirilen Kocaeli Kartepe Turizm Çalıştayı’nda Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu paydaş olarak yer alıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

Ak Parti Muğla Milletvekili Mete’den örnek davranış

2025-04-04 16:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Yozgat’ta fırtına pazar yerini uçurdu

20:24 - Gündem

Amasya’da 26 tavuk dönerciye 9,5 milyon TL’den fazla ceza yağdı

18:31 - Gündem

Prof. Dr. Fatih Konukcu: "Dünyanın en büyük problemi açlık"

18:16 - Gündem

Bodrum'da Gökyüzü Renkleniyor

17:26 - Gündem

Erenler’in 25 milyonluk altyapı projesinde son adım

17:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş