?>

Kasapoğlu: "Bu komisyon 86 milyonun komisyonudur"

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU, ENGELLİ BİREYLERİN TOPLUMSAL HAYATA KATILIMINI GÜÇLENDİRMEK VE SAHADAKİ SORUNLARI YERİNDE TESPİT ETMEK AMACIYLA İSTANBUL VE KOCAELİ’DE İKİ GÜN SÜREN KAPSAMLI BİR SAHA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ. TOPLANTILARDA KONUŞAN ÖNCEKİ DÖNEM GENÇLİK VE SPOR BAKANI, AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ VE TBMM ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANI DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU, KOMİSYONUN ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ.

Siyaset - 20 saat önce

Türkiye Büyük Millet Meclisi Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını güçlendirmek ve sahadaki sorunları yerinde tespit etmek amacıyla İstanbul ve Kocaeli’de iki gün süren kapsamlı bir saha programı gerçekleştirdi. Toplantılarda konuşan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, komisyonun çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Program kapsamında istişare toplantıları düzenlenirken, eğitim, sağlık ve üretim merkezleri ziyaret edildi, engelli bireyler ve aileleriyle doğrudan temas kuruldu. Komisyonun İstanbul programı, Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Avrupa Yakası İstişare Toplantısı ile başladı. Toplantıya kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Tüm Türkiye için model olan merkezde yapılan toplantıda erişilebilirlik, eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri ve sosyal hayata katılım konuları sahadan gelen görüşlerle ele alındı. Program kapsamında ayrıca HAYPADER Özel Eğitim Uygulama Okulu, Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edildi.

İstanbul programının ikinci gününde ise Zeytinburnu Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Kantinciler Esnaf Odası ve Türkiye Beyazay Derneği iş birliğiyle akülü sandalye dağıtım töreni gerçekleştirildi. Kantinci esnafının bağışlarıyla temin edilen akülü sandalyeler, ihtiyaç sahibi engelli öğrencilere teslim edildi.

Komisyonun Kocaeli programı kapsamında Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaret edildi. Ardından Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı düzenlendi. Yaklaşık 250 katılımcının iştirak ettiği toplantıya Kocaeli’nin yanı sıra Bilecik, Balıkesir, Bursa, Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova illerinden kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve girişimci temsilciler katıldı. "Engellilik meselesini sahada ele alıyoruz"

Toplantılarda konuşan Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, komisyonun çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi. Kasapoğlu, "Bu komisyon 86 milyonun komisyonudur. Engellilik meselesini sahada ele alıyoruz. Çünkü sorunu yerinde incelemeden, yereli dinlemeden çözüm üretmek mümkün değil. Görüyoruz ki engel esasında kaldırımda, sokakta, parkta, binada, hizmette, sistemde ve zihniyettedir. Biz engeli bireyin üzerinden alıp süreçler üzerinden konuşuyoruz. İnşallah var olan bilincin güçlendirilmesine destek olacağız. Hazırlayacağımız rapor bir temenni metni olmayacak. Sorumlusu belli, takvimi belli, ölçülebilir ve denetlenebilir bir yol haritası ortaya koyacağız. Sahadan gelen her tespit ve öneri bu raporda mutlaka karşılık bulacak" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Bodrum’da Yollar kapandı, ev ve iş yerlerini su bastı

2025-12-25 06:31 - Genel

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Muğla’da hokey sınırları aşıyor

2025-12-24 13:06 - Spor

Marmaris’te bir hafta sürecek planlı elektrik kesintisi

2025-12-22 17:06 - Marmaris

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

Marmaris’te Mutfaktaki Tehlikelere Karşı Bilinçlendirme

2025-12-23 13:48 - Marmaris

Köyceğiz Kaymakamı Kumcu, gemi simülasyon laboratuvarını inceledi

2025-12-25 11:19 - Genel

MUSKİ’den Ortaca’ya yeni içme suyu deposu

2025-12-25 14:50 - Sağlık

İlgili Haberler

Kahta’da vatandaşların istek ve talepleri dinlendi

09:29 - Siyaset

Başkan Dal "Saimbeyli için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz"

09:13 - Siyaset

Milletvekili Tüfenkci: "Malatya’ya yakışır modern bir bölge müdürlüğü inşa ediyoruz"

23:15 - Siyaset

Trump, Netanyahu ile bir araya geldi

22:47 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

21:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş