?>

Kaşıkçı Kuşları Nazik Gölü’nde görüntülendi

BİTLİS'İN AHLAT İLÇESİ SINIRLARINDA YER ALAN NAZİK GÖLÜ, NADİR GÖRÜLEN BİR KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Gündem - 6 saat önce

Bitlis’in Ahlat ilçesi sınırlarında yer alan Nazik Gölü, nadir görülen bir kuş türüne ev sahipliği yaptı.

Doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu tarafından gölün Dilburnu Köyü kıyısındaki sığ sularda görüntülenen kaşıkçı kuşları, doğa ve kuş gözlemcilerini heyecanlandırdı. Doğal güzellikleri ve zengin biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çeken Nazik Gölü’nde ilk kez gözlemlendiği belirtilen kaşıkçı kuşları (Platalea leucorodia), beslenirken objektiflere yansıdı. Şerefoğlu’nun kaydettiği görüntülerde, kuşların sığ sularda yiyecek aradığı anlar dikkat çekti.

Adını, ucunda yer alan düz ve kaşık biçimindeki büyük siyah-sarı gagasından alan kaşıkçı kuşları, tamamen beyaz tüyleri ve zarif görünümleriyle tanınıyor. Sulak alan ekosistemlerinin önemli türlerinden biri olan bu kuşlar, suda yürürken gagalarını iki yana sallayarak küçük balıklar, böcekler, kabuklular ve larvalarla besleniyor. Uzmanlar, kaşıkçı kuşlarının bir bölgede görülmesinin o alanın ekolojik açıdan sağlıklı ve canlı bir sulak alan yapısına sahip olduğunun önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtiyor. Nazik Gölü’nde görüntülenmeleri ise gölün kuş çeşitliliği açısından taşıdığı değeri bir kez daha ortaya koydu.

Doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, doğa fotoğrafçılığı çalışmaları sırasında kaşıkçı kuşlarıyla karşılaşmanın kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, "Nazik Gölü’nün Dilburnu kıyısındaki sığ sularda beslenen bu kuşları görüntülemek benim için çok özel bir deneyim oldu. Bölgede ilk kez rastladığım bu türü kayıt altına almak mutluluk verici. Nazik Gölü, her geçen gün farklı canlı türleriyle doğaseverleri şaşırtmaya devam ediyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Diplomasinin ritmi "Erik Dalı" oldu

2026-07-15 00:44 - Magazin

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Yerel Basın Can Çekişiyor

2026-07-15 14:04 - Genel

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Bodrum’da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri düzenlendi

2026-07-16 01:47 - İnsan

İlgili Haberler

Çekirge paniğine uzman yorumu: "İstila söz konusu değil"

17:07 - Gündem

Alanya Kestel Mahallesinde çalışmalar etap etap sürüyor

17:05 - Gündem

Bolu’nun fındık rekoltesi için sahadan veri toplandı

17:08 - Gündem

Muş’ta leylek yavruları büyük göç öncesi ilk uçuş antrenmanına başladı

17:05 - Gündem

İnönü Belediyesi’nden park ve sosyal alanlara kamelya desteği

16:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık