?>

Kastamonu’da kutsal emanetlere yoğun ilgi: 1 günde 10 bin kişi ziyaret etti

KASTAMONU’DA 99 ESERİN YER ALDIĞI "KUTSAL EMANETLER VE VAKIF ESERLERİ SERGİSİ" BİR GÜNDE 10 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİYİ AĞIRLARKEN, İLK KEZ SERGİLENEN KABE ÖRTÜSÜ VE RAVZA DA VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİNE GÖRDÜ.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Kastamonu’da 99 eser ve kurtsal emanetlerin yer aldığı sergiyi bir günde 10 binden fazla kişi ziyaret etti. Kabe örtüsü ve Ravza-i Mutahhara örtüleri yoğun ilgi görürken, kutsal emanetler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Milli Saraylar Başkanlığı iş birliğinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen "Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri" sergisi, Kastamonu’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. İlk açıldığı saatlerden itibaren vatandaşlardan yoğun ilgi gören sergide, Kabe örtüleri, Ravza-i Mutahhara örtüleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) saç-ı şerifinin yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı müzeler, teberrükat depoları ve vakıf kayıtları arşivinden seçilen kutsal emanetler ile taşınır vakıf kültür varlıkları yer alıyor. Toplam 99 vakıf eseri ve kutsal emanetlerin yer aldığı sergi, ziyaretçilere hem tarihi hem de manevi bir yolculuk sunuyor.

İlk kez Kastamonu’da 23 Ağustos Spor Salonunda sergilenen Kabe örtüleri ve Ravza-i Mutahhara örtüleri, davetlilerden yoğun ilgi gördü. Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) Saç-ı Şerifi’nin de sergilendiği bölümde davetliler gözyaşlarımı tutamadı. "Dünden itibaren tahminen 10 binden fazla kişi sergiyi ziyaret etti"

Vatandaşların yoğun ilgisinin olduğunu ifade eden Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Vatandaşlarımız 2 gündür sergiyi büyük bir heyecanla kalabalık ve coşku halinde ziyaret ediyorlar. Burada muhteşem eserler var. Burada kimliğimiz, tarihimiz var. Osmanlı padişahlarının kendi yaptıkları hat sanatını görüyoruz. Osmanlı Devleti’ne ait sancaklar var. Arkamızda Kabe’nin giriş kapısı örtüsü var, 2. Mahmut döneminde yapılmıştır. Aynı zamanda Ravza-i var. Yine Osmanlı Dönemine ait Kabe’nin bakımı için gönderilen birtakım paralar, altın sikkelerin gönderildiği keseler var. Aynı şekilde Hırka-i Şerif gibi Peygamber Efendimize(Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait örnekler var. Bunun dışında birçok hat sanatı var ve çeşitli eserler var. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı bu eserleri özenle seçmişler. Vatandaşlarımızın ilgisine sunmuşlar. Vatandaşlarımızdan burayı ziyaret etmelerini hararetle öneririm. Güzel bir sergi bizde mutluyuz. Buna ev sahipliği yaptığımız için şu ana kadar tahmini olarak ancak söyleyebiliyoruz. Kastamonu’da şu kalabalığı gördüğünüz üzere en az 10 bin kişi ziyaret etmiştir. Sadece dün itibariyle, bugün akşama kadar sayının daha da artmasını bekliyoruz" dedi. "Sergiyi görmekten çok mutlu oldum"

Sergiyi ziyaret eden Muhittin Sarıoğlu ise, "Sergiyi çok güzel buldum. Allah getirenlerden ve herkesten razı olsun. Böyle bir şeyleri insanların görmesi çok mutlu ve cenabı Allah herkese böyle yerler nasip eylesin. Bunlar Allah’ın Kur’an’ları, Allah’ım nasip etmiş buraya getirmişler. Çok memnunum, çok mutlu oldum. O kadar heyecanlandım ki çok heyecanlandım. Çok iyi gördüm, çok iyi oldu. Nereden geldiyse Allah şu mübarek günde bir değil, bin kere Allah razı olsun getirenlerden ve millete gösterdiklerinden çok mutlu oldum" diye konuştu. "Heyecanla geziyorum"

Sergiyi gezen Kastamonu PTT Merkez Müdür Vekili Hale Çapkan da, "Çok güzel, çok duygulandım. Kastamonu için çok güzel bir organizasyon olmuş. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Çok duygu yüklü bir ortam, hepsini tek tek incelemek ve gezmek istiyorum. Şu anda daha yeni geziyorum. Kabe örtüsünü görünce zaten direk dua ettim. Rabbim orayı canlı canlı görebilmeyi bize de nasip et, diye çok duygulandım. Daha Sakalı Şerif var bildiğim kadarıyla, daha tam gezemedim, heyecanla geziyorum" şeklinde konuştu. 6 şehirde sergilenecek

Ramazan ayı boyunca 6 şehirde ziyaretçilerle buluşacak serginin Erzurum ve Tokat’ın ardından üçüncü durağı Kastamonu oldu. Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi, Kastamonu’daki programının ardından Sivas, Malatya ve Kayseri’de de vatandaşlarla buluşacak. Sergi, bugün saat 23.00’e kadar 23 Ağustos Spor Salonunda açık olacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Marmaris 2026’da Etkinlikler Kenti Oluyor

2026-02-24 17:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Türkiye’nin Ünlü Şefleri Serçin’de buluşuyor

11:49 - Kültür Sanat

Elazığ’da "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği" yoğun katılımla başladı

11:42 - Kültür Sanat

Şaphane’de çocuk oyunları ve uçurtma şenliği coşkusu

11:42 - Kültür Sanat

Tarsus’ta tarih ve sanatın buluşma noktası Kleopatra Meydanı açıldı

11:27 - Kültür Sanat

Marmaraereğlisi’nde Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisi açıldı

11:16 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem