?>

Kastamonu Üniversitesi’nde "Kastamonu söyleşileri" başladı

Kastamonu üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi tarafından “kastamonu söyleşileri”nin ilki başladı.

Eğitim - 10 ay önce

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Kastamonu Söyleşileri"nin ilki başladı.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan "Kastamonu söyleşileri" etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi. Fakülte akademisyenlerinin Kastamonu ile ilgili çalışmalarını öğrenciler ve ilgili paydaşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan etkinlik kapsamında, "Kastamonu’da Kırsal Kalkınma ve TKDK" konulu bir panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Dilek’in yaptığı panelde, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ile Kastamonu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu sunum gerçekleştirdi. Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, üniversitenin farklı birimlerinden öğretim üyeleri ve çalışanlar da katılım sağladı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyeline dikkat çekerek, ilin tarım sektöründeki mevcut durumu ve geleceğe yönelik fırsatlarını değerlendirdi.

Tarım sektörünün ilin gayrisafi yurt içi hasılasında önemli bir yer tuttuğunu belirten Kandemir, kırdan kente göçün tarımsal üretimi olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.

Kastamonu’nun küçükbaş hayvancılık ve simental ırkı sığır yetiştiriciliği açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kandemir, hayvan pazarının bölgedeki önemine değindi.

Kandemir, kırsal kalkınmanın sürdürülebilir olması için kooperatifleşmenin teşvik edilmesi, çiftçilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde desteklenmesi ve tarım sigortalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise TKDK’nın destek programlarını ve görevlerini detaylı bir şekilde anlattı. Gençler ve kadın girişimciler için hibe oranlarının artırıldığını vurgulayan Kuyulu, yatırım yapmak isteyenlerin proje çağrılarını yakından takip etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Panelin kapanışında konuşan Prof. Dr. Serkan Dilek, öğrencilerin mezuniyet sonrası TKDK hibelerinden faydalanarak kendi işlerini kurabileceklerini belirterek, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyelinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlik, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu’ya teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Boyabat’ta öğrenciler ve veliler birlikte üretti

12:24 - Eğitim

Üniversiteli gençlerden huzurevi ziyareti

12:09 - Eğitim

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ilk 20’de

12:06 - Eğitim

Uluslararası öğrenciler gönüllü rehberleriyle buluştu

11:57 - Eğitim

Aydın Özel Yüksek Teknoloji Koleji ezber bozuyor: TÜBİTAK’ta 45 proje ile zirveye yerleşti

11:37 - Eğitim

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat