?>

Kastamonu Üniversitesi’nden ’köpek’ açıklaması

Kastamonu'da bir vatandaşın, köpeğinin kastamonu üniversitesi hayvan hastanesi'ne götürdüğü köpeğine gerekli müdahalenin yapılmadığı yönündeki iddiası ile ilgili kastamonu üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, sahibinin veteriner hekimlerin acil operasyon önerisine rağmen köpeği hastaneden aldığı belirtildi.

Asayiş - 1 yıl önce

Kastamonu’da bir vatandaşın, köpeğini Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürdüğü köpeğine gerekli müdahalenin yapılmadığı yönündeki iddiası ile ilgili Kastamonu Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, sahibinin veteriner hekimlerin acil operasyon önerisine rağmen köpeği hastaneden aldığı belirtildi.

Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde, fenalaşan köpeği ile ilgilenmediğini söyleyen bir vatandaşın iddiaları, bir gazetede köşeyazısında gündeme getirildi. Köşe yazısının yayımlanmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Üniversitesi, köpek sahibinin veteriner hekimlerin acil operasyon önerisine rağmen, operasyonu yaptırmak istemediğini beyan ederek köpeği hastaneden çıkardığı belirtildi. Köpek sahibinin hayvanı hastaneden almak için verdiği dilekçe de paylaşıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Sözcü Gazetesi’nde Uğur Dündar tarafından 19 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan “Fırat’ın ölümü” başlıklı yazıda yer alan veteriner hekimler tarafından iç kanama teşhisi konulan ve acil operasyon önerisi yapılan bir köpeğin durumu hakkında yazılan makale ile ilgili olarak, bazı önemli noktaları açıklığa kavuşturmak isteriz. Öncelikle, veteriner hekimlerimiz, hastanın sağlığı ve yaşam kalitesini korumak için gerekli tüm tıbbi değerlendirmeleri yapmış ve köpeğin iç kanama geçirdiğini tespit etmiştir. Bu ciddi durum karşısında, köpeğin acil olarak operasyona alınması gerektiği bilgisi hasta sahibine iletilmiştir. Ancak, hasta sahibi, veteriner hekimlerin bu acil operasyon önerisine rağmen, operasyonu yaptırmak istemediğini beyan ederek köpeği hastaneden çıkarmış ve bu kararını yazılı olarak onaylamıştır" ifadelerine yer verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Erzurum’da yat yüklü tır karayolunu kapattı: Karşılarında yatı görenler şaşırdı

19:32 - Asayiş

Bolu’da Abant yolunda feci kaza: 1’i ağır 6 yaralı

19:28 - Asayiş

Gabar Dağı’nda traktör devrildi: 13 işçi yaralandı

18:52 - Asayiş

Park halindeki aracının yanında beklerken işçi servisi çarptı

18:50 - Asayiş

Tüp yüklü motosikletle tehlikeli hareketler kamerada

18:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi