?>

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı projenin son aktivitesi tamamlandı

Kastamonu üniversitesi'nin ev sahipliğinde, 2 farklı ülkeden gelen temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen "ecoprınt in nature" projesinin dördüncü aktivitesi tamamlandı.

Kültür Sanat - 9 ay önce

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 2 farklı ülkeden gelen temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen "ECOPRINT in Nature" projesinin dördüncü aktivitesi tamamlandı.

Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde Küçük Ortaklıklar (KA210-ADU) çerçevesinde, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen "ECOPRINT in Nature" projesinin dördüncü aktivitesi, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle başarıyla tamamlandı. Proje çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, 13 Eylül tarihinde Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde, proje yürütücüsü Doç. Dr. Önder Tor’un moderatörlüğünde yapılan sergi ve uygulamalı eğitimlerle başladı. Açılış konuşmalarında, çevre dostu sanat tekniklerinin önemi vurgulandı ve projeye katılan tüm kurum ve kişilere teşekkür edildi. Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW), Youth on Board (YOB) ve Sarı Konak Kadın Girişimleri Üretim ve İşletme Kooperatifi (KSSK) temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli etkinlikte hazır bulundu.

Açılışın ardından, Doç. Dr. F. Müjde Gökbel Yavuzoğlu tarafından katılımcılara yönelik, seramik yüzeylerde Ecoprint tekniklerine dair bir sunum yapıldı. Katılımcılar, sunum sırasında Kastamonu’da yetişen çeşitli bitkilerin kullanımına dair detaylı bilgi edinirken, uygulamalı olarak bitki yaprakları ve çiçekler kullanılarak seramik üzerine baskı tekniklerini deneme fırsatı buldular. Ecoprint tekniğinin doğal malzemelerle sürdürülebilir üretim süreçlerine nasıl katkı sağladığına yönelik bilimsel bilgiler ve teknik ipuçları da bu etkinlikte katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinliğin ikinci günü, Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevi’nde gerçekleştirilen Ecoprint atölyesi ile devam etti. Bu atölyede, mordanlanan (doğal boyama öncesi işlem gören) çeşitli kumaşlar üzerine Ecoprint teknikleri uygulandı. Doğa ile sanatı birleştiren bu uygulamada, özellikle ipek kumaşlar üzerinde çalışmalar yapıldı. Katılımcılar, kestane, ceviz, akçağaç, servi, ıhlamur, akasya, salkım söğüt, erik gibi ağaçların yapraklarının yanı sıra çeşitli renkte çiçekler kullanarak kumaşlarda doğal ve kalıcı desenler oluşturmayı öğrendiler. Bu süreçte, doğal malzemelerin nasıl işlenip baskı tekniğine dönüştürüldüğü uygulamalı olarak gösterildi ve katılımcılar, doğadaki bitkilerin renk, doku ve desen zenginliğini sanat eserlerine nasıl aktarabileceklerini keşfettiler.

Projenin kültürel etkileşim hedefi doğrultusunda, 15 Eylül tarihinde katılımcılara Kastamonu’nun doğal, tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetme imkanı sunuldu. Gezi programında şehrin tarihi yapıları ve doğal ve kültürel zenginlikleri ziyaret edildi. Etkinliğin son günü olan 16 Eylül’de ise Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen sergiyle "ECOPRINT in Nature" projesinin bu aşaması başarıyla tamamlandı.

Serginin açılışına akademik ve idari personel ile projede yer alan katılımcılar ve davetliler katıldı. Sergide, ilk gün gerçekleştirilen seramik çalışmaları ve kumaş üzerine yapılan Ecoprint uygulamaları sergilendi. Katılımcılar, doğadan ilham alan bu eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Sergi sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şehir tiyatroları sezon finali yaptı

21:40 - Kültür Sanat

Dörtyol’da 210 öğrenciye karne hediyesi

17:11 - Kültür Sanat

Liselilerin hazırladığı ‘Sancak’ dergisi okuyucuyla buluştu

17:08 - Kültür Sanat

Erzurum’da Aile Yılı vurgusu: "Kadınlar Üretiyor, Kooperatifler Güçleniyor"

16:46 - Kültür Sanat

OMÜ Kimya Mühendisliği öğrencilerinden yenilikçi projeler

16:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor