?>

Katı Atık Projesi Fizibilite Raporu onaylandı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ; ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ’NDE, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN KAYSERİ ENTEGRE KATI ATIK PROJESİ FİZİBİLİTE RAPORU’NUN ONAYLANDIĞINI DUYURDU.

Genel - 2 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kayseri Entegre Katı Atık Projesi Fizibilite Raporu’nun onaylandığını duyurdu. Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci projelerle şehrin geleceğine yönelik önemli yatırımlar yaptığına vurgu yaparak, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çevreci yatırım ve projeleri ile Türkiye’ye örnek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde yatırım ve projeler için girişimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Başkan Büyükkılıç, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan edilen 30 Mart’ta şehre değer katacak Kayseri Entegre Katı Atık Projesi için önemli bir gelişmenin müjdesini verdi. Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kayseri Entegre Katı Atık Projesi Fizibilite Raporu’nun onaylandığını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kayseri Entegre Katı Atık Projesi Fizibilite Raporu’nun onaylandığını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde bir dünya markası hâline gelen sıfır atık hareketine uygun olarak planlanan Kayseri Entegre Katı Atık Projesi Fizibilite Raporu onaylandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen onay hayırlı olsun" diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Kayseri Entegre Katı Atık Projesi ile Molu bölgesinde kurulacak tesisin 50 yıl atık bertarafını sağlayacağını belirterek, "İlimizde oluşan evsel nitelikli atıklar ile tehlikesiz nitelikli üretim atıklarının Sıfır Atık Yönetmeliği hükümlerine uygun yönetimini sağlayacak tesis, şehrin 50 yıllık atık bertarafını sağlayacak şekilde planlanmaktadır" ifadelerini kullandı. Tesis hakkında bilgiler veren Büyükkılıç, "Mekanik Ayrıştırma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi, Yakma Tesisi, Enerji Üretim Tesisi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi, Düzenli Depolama Sahası ve Yardımcı Ünitelerden oluşan tesisimiz; sıfır atık modeline göre planlanmış ve ülkemizde örnek gösterilebilecek tesisler arasında yer alacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci projelerle şehrin geleceğine yönelik önemli yatırımlar yaptığına vurgu yaparak, "Projeye desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve projede emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Projemiz şehrimize hayırlı olsun" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Zelenskiy: "Rusya, ABD hedeflerinin vurulması için İran’a yüzde yüz yardım ediyor"

2026-03-29 00:12 - Siyaset

Marmaris’te TUA Astro Hackathon Muğla ödül töreni gerçekleştirildi

2026-03-30 09:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Trabzon’da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

22:43 - Genel

Konya’nın 31 ilçesinde bisiklet sürüş etkinliği düzenlendi

22:40 - Genel

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem