?>

Kayıp gençten 1,5 yıldır haber alamayan aile perişan

Antalya'da 1,5 yıldır kayıp olan 26 yaşındaki muhammet akan'ın ailesi, oğullarının haberlerinin yapılmasından sonra kısa süreliğine sesini duyabildiklerini ancak bir buçuk yıldır hiçbir haber alamadıklarını söyledi. Gözyaşları içinde konuşan anne ve baba, "bir sesini duymak istiyoruz, ölü olsa da haberimiz olsun, mezarını görelim" dedi.

İnsan - 6 saat önce

Antalya’da 1,5 yıldır kayıp olan 26 yaşındaki Muhammet Akan’ın ailesi, en son 1,5 yıl önce bir tv programında telefon bağlantısıyla görüşebildikleri oğullarından bir daha haber alamadı. Gözyaşları içinde konuşan anne , "Bir anne olarak sesini duymak istiyorum, oğlumu istiyorum. Borcu varsa biz öderiz, arkasındayız. Bir telefon açsın, ’anne ben iyiyim’ desin" dedi.

Antalya’da 1,5 yıldır kayıp olan 26 yaşındaki Muhammet Akan’ın ailelantısıyla görüşebildikleri oğullarından bir daha haber alamadı. Gözyaşları içinde konuşan anne, "Bir anne olarak sesini duymak istiyorum, oğlumu istiyorum. Borcu varsa biz öderiz, arkasındayız. Bir telefon açsın, ’anne ben iyiyim’ desin" dedi.Antalya’da 1,5 yıldır kayıp olan 26 yaşındaki Muhammet Akan’ın ailelantısıyla görüşebildikleri oğullarından bir daha haber alamadı. Gözyaşları içinde konuşan anne, "Bir anne olarak sesini duymak istiyorum, oğlumu istiyorum. Borcu varsa biz öderiz, arkasındayız. Bir telefon açsın, ’anne ben iyiyim’ desin" dedi.

26 yaşındaki Muhammet Akan, yaklaşık iki buçuk yıl önce arkadaşı A.B. (28) ile Adana’nın Reşatbey Mahallesi’nde giyim mağazası açtı. İddiaya göre işlerin kötü gitmesinin ardından A.B.’nin tefeciden para aldığı, Akan’ın da bu borçtan sorumlu tutulduğu ve borçları ödeyemeyince ortadan kaybolduğu ileri sürüldü.

Ailenin iddiasına göre Muhammet Akan, kaybolmadan önce sıkıntılı bir dönem geçiriyor, borçlarını ödeyemediği için tehdit alıyordu. Antalya’ya taşınan anne Emine Akan ve baba İsmail Akan, oğullarından bir buçuk yıldır hiçbir haber alamadıklarını belirterek, savcılık ve emniyetten yardım talep etti. "Bir telefon açsın, ’anne ben iyiyim’ desin"

Anne Emine Akan, oğlunun sesini son olarak haberlerinin yapılmasının ardından duyabildiklerini, o günden bu yana ise hiçbir haber alamadıklarını şu şekilde anlattı: "Yatamıyoruz, gecemiz gündüzümüz bir oldu. Bir anne olarak sesini duymak istiyorum, oğlumu istiyorum. Borcu varsa biz öderiz, arkasındayız. Bir telefon açsın, ’anne ben iyiyim’ desin. Gelmek istemiyorsa gelmesin, yeter ki bir sesini duyayım. Ölü olsa da haberim olsun, mezarını göreyim bari."

Akan, oğlunun kaybolmasından bir süre sonra televizyon programına çıktıklarını da hatırlatarak, "Orada aradı. ’Evden kaçmadım, borcum var onun için kaçtım’ dedi. Birkaç ay konuştuk, sonra tamamen kayboldu. Bir buçuk yıldır ne arama var, ne mesaj. Ben oğlumu istiyorum, devletimizden yardım istiyorum" ifadelerini kullandı. "Bir buçuk senedir bir mesaj bile atmadı"

Baba İsmail Akan, oğullarının kaybolduğu gün evlerine alacaklıların geldiğini söyledi. Akan, "Oğlumun bizimle hiçbir derdi yoktu. Ofiste kalıyordu, kıyafet işi yapıyordu. Kaybolduğu gün alacaklılar geldi, ’Senin oğlundan alacağımız var’ dediler. Bizim haberimiz bile yoktu. Ben hep onun borçlarını kapattım. Kimse ulaşamıyor, ne oldu bu çocuğa? Bir buçuk senedir bir mesaj bile atmadı. Artık diyorum ki acaba onu öldürüp bir ormana mı attılar" şeklinde konuştu.

Akan, oğlunun zor durumda olduğunu düşündüğünü belirterek, "Ya bir çetenin eline düştü ya da biri yönlendiriyor. Bizden habersiz değil ama ses veremiyor. Uyuyamıyoruz, hastalandık. Savcılarımızdan, emniyetten rica ediyorum, bu çocuğu bulsunlar. Suçu varsa cezasını çeksin" dedi. Aile her yerde arıyor

Akan ailesi, oğullarının bulunması için Adana ve Antalya başta olmak üzere birçok ilde kayıp başvurusunda bulundu. Ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Gözyaşları içinde konuşan anne ve baba, "Oğlumuzun yaşadığını ya da öldüyse mezarını bilmek istiyoruz. Bir anne babanın tek isteği bu" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

MARMARİS’TEN ANTALYA’YA TOHUM DESTEĞİ

2025-10-03 13:31 - Marmaris

Global Sumut Aktivistleri Marmaris’ten seslendi

2025-09-30 18:14 - Marmaris

Meclis’in yeni yasama yılı başladı

2025-10-01 15:16 - Gündem

Muğla'da Havalimanı Otobüsü Kaza Yaptı

2025-09-29 02:40 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda bir tutuklama

2025-10-01 00:15 - Asayiş

Marmaris Deniz Ürünleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

2025-09-30 10:04 - Marmaris

İlgili Haberler

Şehit babasının mezarını 58 yıl sonra buldu, 2 yıl sonra yeniden ziyaret etti

14:47 - İnsan

Öğrencilerden Gazze’ye destek mesajı

14:47 - İnsan

Murzioğlu: "Hedefimiz sağlıklı, sürdürülebilir ve bilinçli bir kent yaşamı"

14:26 - İnsan

Elazığ’da ‘Sumud Filosu’ için yürüyüş yapıldı

14:27 - İnsan

Adıyaman’da, esnaflarından kantar zorunluluğuna tepki

14:29 - İnsan

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kamp Kadrosu Açıklandı

17:02 - Spor

İskenderun’da 1 milyon TL’lik kablo hırsızlığına 2 tutuklama

16:41 - Asayiş

Rahatsızlığından dolayı nikaha katılamayan babaya duygulandıran sürpriz

16:36 - İnsan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’deki soykırımın durdurulması için yoğun çaba içerisindeyiz"

16:20 - Siyaset

Fenerbahçe, Samsunspor maçının hazırlıklarını tamamladı

16:09 - Spor