?>

Kaymakam Kaya’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarının büyük fedakarlıklarını ve özverilerini kutlayarak, toplum sağlığını korumadaki önemli rollerini vurguladı.

Marmaris - 1 yıl önce

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, sağlık çalışanlarının insan sağlığına verdikleri değeri ve gösterdikleri büyük özveriyi takdir etti.

Kaymakam Kaya, mesajında," 14 Mart 1827 tarihinde ülkemizde ilk modern tıp okulu açılmış olup, 1919 yılımdan itibaren de bu tarih tıp bayramı olarak kullanılmaya başlamıştır.

Gece gündüz demeden, zaman ve mekan tanımaksızın insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını kurtarmak için sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri, büyük fedakarlıkları her türlü övgünün üzerindedir.

Sağlık, bireylerin ve toplumların en değerli hazinesidir. Bu kıymetli hazinenin korunması ve geliştirilmesi adına üstün bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımız, her koşulda fedakârlıkla ve sorumluluk bilinciyle görev yapmaktadır. Salgın hastalıklardan doğal afetlere, olağanüstü durumlarda ve en zor şartlarda bile büyük bir özveriyle çalışan sağlık ordumuz, toplumumuzun en önemli yapı taşlarından biridir.

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün; “Devlet durumunda bulunan siyasal kuruluşların en birinci görevi, ulusun sağlıklı kalması için gerekli yaşam koşullarını gerçekleştirmektir.” Sözünde de önemini belirttiği gibi, devletimiz bu gün sağlık alanında birçok yatırıma imza atmakta; toplum sağlığına hizmet eden kararlı adımlarla sağlıklı nesillerin önünü açmaktadır.

Sağlık konusunda devlet-vatandaş arasındaki hizmet akışının sağlanması vazifesi de büyük bir sabır ve özveriyle gece gündüz demeden çaba sarf eden sağlık çalışanlarına, özellikle de hekimlerimize tevdi edilmiştir. İnsanı yaşatmayı esas alan bu zor fakat bir o kadar kutsal vazifeyi yerine getirmek için azimle mesai yapan tüm sağlık çalışanlarını bu anlamda tebrik ediyor, kendilerine üstün başarılar temenni ediyorum.

 

Bu duygularla insan yaşamını her şeyin üstünde tutan Sağlık çalışanlarımızın, görevleri başındayken fiziksel ve psikolojik saldırıya maruz kalmalarının, uğradığı saldırı sonucu yaralanmaların ve hayatlarının kaybetmelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada fedakarca görev alan tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyor, sağlık ve çalışmalarında başarılar, mutluluklar diliyorum" dedi. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Marmaris eski Belediye Başkanı Oktay’dan Sinpaş açıklaması

2025-03-12 13:55 - Siyaset

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

İlgili Haberler

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

15:08 - Marmaris

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

11:06 - Marmaris

Marmaris’te artan motosiklet kazaları endişe yaratıyor

16:54 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

16:54 - Marmaris

Günün Manşetleri

TOKİ konutlarına Martlı Suyu hattı çekiliyor

14:34 - İnsan

Başına demir parçası düşen işçi yaralandı

13:55 - Asayiş

Milyonluk viyadük yıkılıyor

13:53 - Gündem

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık