?>

Kayseri’de 333 yol ulaşıma açıldı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ; ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE KAPANAN 333 KIRSAL MAHALLE YOLUNU GECE GÜNDÜZ DEMEDEN 24 SAAT ESASINA GÖRE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARLA YENİDEN ULAŞIMA AÇARAK, KAPALI KIRSAL MAHALLE YOLU BIRAKMADI.

Genel - 2 saat önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 333 kırsal mahalle yolunu gece gündüz demeden 24 saat esasına göre yürüttüğü çalışmalarla yeniden ulaşıma açarak, kapalı kırsal mahalle yolu bırakmadı. Şehir merkezi ve kırsalda toplam 421 personel, 156 araçla sahada görev yapıyor.

Kayseri genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sonrası Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın güvenli ve kesintisiz sağlanması amacıyla tüm birimleriyle sahada yoğun bir çalışma yürüttü. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda teyakkuz halinde görev yapan ekipler, geceden sabaha kadar 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdü. Özellikle kırsal mahallelerde yaşanabilecek ulaşım aksaklıklarına anında müdahale eden ekipler, zorlu hava şartlarına rağmen kapalı yol bırakmadı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen kış çalışmaları kapsamında 148 personel ve 85 araç görev aldı. Tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda; Bünyan’da 28, Develi’de 16, Felahiye’de 8, Kocasinan’da 24, Özvatan’da 3, Pınarbaşı’da 148, Sarıoğlan’da 13, Sarız’da 37, Talas’ta 7, Tomarza’da 22, Yahyalı’da 24 ve Yeşilhisar’da 3 olmak üzere toplam 12 ilçede 333 kırsal mahalle yolu, yaklaşık 2 bin 672 kilometrelik yol ağında yeniden ulaşıma açıldı. Yetkililer, bölgesel kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürmesi nedeniyle yol durumlarının anlık olarak değişebildiğini belirtirken, özellikle yüksek rakımlı ve ulaşımı zor bölgelerin öncelikli olarak ele alındığını vurguladı. Kırsal ekipler tarafından Yahyalı ilçesinde yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 1 ambulans ve 16 araç başarılı çalışmalar sonucu kurtarılarak güvenli bölgelere ulaştırıldı. Ekiplerin zamanında müdahalesi, muhtemel olumsuzlukların önüne geçti. Kent merkezinde ise Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 201 personel ve 71 araçla ana arterler, bulvarlar ve caddelerde kar küreme, yol açma ve genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler, gece boyunca sorumluluk alanlarındaki güzergâhlarda sabaha kadar çalışmalarına devam ederek ulaşımın aksamamasını sağladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri de 72 personel ile yaya yolları, kaldırımlar, üst geçitler, durak çevreleri ve kamusal alanlarda kar temizliği çalışmalarını titizlikle yürüttü. Özellikle buzlanma riski bulunan bölgelerde tuzlama çalışmaları yapılarak, vatandaşların günlük yaşamlarını güvenli şekilde sürdürebilmeleri hedeflendi.

Vatandaşların güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlamak amacıyla şehir merkezi ve kırsal mahallelerde Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlıklarına bağlı ekipler olmak üzere toplam 421 personel ve 156 araç sahada görev yapıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının etkisini sürdürdüğü günlerde de vatandaşların günlük yaşamının aksamaması ve ulaşım güvenliğinin sağlanması amacıyla kış çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

6 YIL 8 AY HAPİS CEZASI BULUNAN GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI

2026-01-19 10:23 - Asayiş

İlgili Haberler

Kuzuyayla Kızak Pisti’ne yürüyen bant geliyor

14:45 - Genel

Gıda işletmelerine yönelik denetim

14:28 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da develerle karşılanacak

14:18 - Genel

Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 25’inci yıl dönümünde anıldı

13:46 - Genel

Arnavutköy’de anne adayı istedi, Başkan Mustafa Candaroğlu kolları sıvadı

13:48 - Genel

Günün Manşetleri

Ekipler bu kez itfaiye ekipleri için yol açtı

11:49 - Asayiş

Fenerbahçe, Göztepe’yi konuk edecek

10:50 - Spor

Zehirlenmeler tavuk fiyatlarını baskıladı

10:44 - Ekonomi

Bu eskimo evi Alaska’da değil Yozgat’ta

10:24 - Gündem

6 ilde yasadışı bahis operasyonu: 13 kişi tutuklandı

10:04 - Asayiş