?>

Kayseri’de 438 öğrenci Hafızlık Belgesi’ni aldı

Kayseri il müftülüğü tarafından düzenlenen program ile kentte bulunan kur'an kurslarında ve 17 hafızlık okulu'nda eğitimini tamamlayan 438 öğrenciye hafızlık belgesi verildi.

Genel - 1 yıl önce

Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program ile kentte bulunan Kur’an Kurslarında ve 17 Hafızlık Okulu’nda eğitimini tamamlayan 438 öğrenciye Hafızlık Belgesi verildi. Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Ne yaparlarsa yapsınlar bu memleket hafızlar yetiştirmeye devam edecek” dedi.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an- Kerim tilavetinin ardından başlayan törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Koca, protokol üyeleri, hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Koca, katılımcılara sevilen eserlerini seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, “Kayseri bugün bambaşka. Her zaman da başka. Dini hassasiyet, manevi değerler, milli değerler ve kültürel değerler dile geldiğinde Kayseri ülkemizde her zaman öncü olmuş, tarihin derinliklerinde, Erciyes’in gölgesinde nice yiğitler, nice alimler, nice veliler yetiştirmiştir. Yetiştirmeye de devam ediyor. Hafız, Allah’ın 99 isminden bir tanesidir. Öyle ki Rabbimiz hafız olması amacıyla Kur’an-ı Kerim’de; “O yüce kitabı ben indirdim, muhakkak ki yine onu kıyamete kadar muhafaza edecek, koruyacak olan benim” diyor. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimiz’e inmeye başladığı andan itibaren peygamberimiz ve sahabeler onu ezberlemeye başladılar. Vahiy katipleri de yazdılar. Daha sonra da günümüze kadar geldi. Kur’an’ı taşıyanlar, İslam’ın bayrağını, sancağını taşıyorlar. İslam’ın sancağını taşıyan hafızlarımızı tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Ben çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, “Burada sizlere baktığımda muhteşem bir sahne görüyorum ve annelerinizin, babalarınızın sizlere heyecanla, gururla baktığını görüyorum. Değerli anneler ve babalar en büyük gurur sizin. Sizler emek verdiniz, uyumadınız. Bazen çocuklarınıza hasret kaldınız, bazen kıyamadığınız günler oldu ama istediniz ki Allah’ın kelamını öğrensinler. Hem bu dünyalarını, hem öteki dünyalarını kurtarsınlar. Çünkü biz Müslümanız. Biliyoruz ki bu dünyadan başka bir dünya daha var. O yüzden hepinizle gurur duyuyoruz. Sevgili hafızlarımız, dünyanın birçok yerinde dinimize ve peygamberimize bazı alçaklar hakaret ediyorlar. Fakat bilmiyorlar ki onlar ne yaparlarsa yapsınlar bu binler bu salonları doldurmaya devam edecek. Bu memleket hafızlar yetiştirmeye devam edecek. Peygamberimizin ismini anarken kalpleri titreyecek, heyecandan gözyaşı dökecek. Çünkü Kayseri de Peygamber Efendimiz’e aşık. Orada bir afiş var “Gazze’ye selam” diye. Hepimiz buradan Gazze’deki kardeşlerimize selam gönderiyoruz. İnşallah daha binlerce yıl bizim dinimiz dünyaya adalet getirecek. Gençlerimizin heyecanına ortak olan herkesi saygıyla selamlıyor, hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

Altay’ın rakibi Sarıyer

2024-11-16 12:16 - Spor

Marmaris Haftalık Hava Durumu

2024-11-15 11:06 - Marmaris

2024 yılında denetlenen dolmuş sürücülerinin 3’de birine trafik cezası kesildi

2024-11-16 08:42 - Asayiş

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

İlgili Haberler

Şehir kameraları son 1 yılda 13 milyon kez izlendi

11:12 - Genel

Erciyes yılbaşında yüzde 100

11:07 - Genel

Nazilli Belediyesi’nden Yeşil Mahalle’ye 5 bin metrekarelik yol yatırımı

11:01 - Genel

Kocaeli İtfaiyesi, AFAD’ın en üst düzey arama kurtarma akreditasyonunu aldı

11:02 - Genel

Köyceğiz’de SYDV Mütevelli heyeti yılın son toplantısını yaptı

10:58 - Genel

Günün Manşetleri

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş