?>

Kayseri’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin TEKNOFEST başarısı

Yurt dışı türkler ve akraba topluluklar başkanlığı ile kayseri medeniyetin burçları derneği'nin ortaklaşa düzenlediği kayseri uluslararası öğrenciler akademisi çerçevesinde yürütülen, teknofest proje takımlarından birisi olan 'medeniyetin burçları iha takımı' iki bini aşkın takım arasından büyük bir başarıya imza atarak 31. Sırada yer almayı başardı.

Teknoloji - 1 yıl önce

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi çerçevesinde yürütülen, TEKNOFEST Proje takımlarından birisi olan ’Medeniyetin Burçları İHA Takımı’ iki bini aşkın takım arasından büyük bir başarıya imza atarak 31. sırada yer almayı başardı.

Adana’da 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin (TEKNOFEST) bir adımı olarak Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası ve Liseler arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları büyük ilgi gördü. Gerçekleştirilen yarışmalarda, Türkiye genelinden katılan gençler teknolojiye olan ilgilerini ve yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. ’TEKNOFEST 2024’ çerçevesinde Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası İHA yarışlarında başarılı olup dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Bu kapsamda Kayseri’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin oluşturduğu takım birçok yerli takımı geride bırakarak üst sıralarda yer almayı başardı.

Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi 2023-2024 yılı faaliyetleri içerisinde yer alan ve TEKNOFEST Projesi olarak başlayan İnsansız Hava Aracı (İHA) yapımı projesi; TEKNOFEST yarışmalarında final hakkı kazanmıştı. ’Medeniyetin Burçları İHA Takımı’nın birçok aşamadan geçerek geldiği, final yarışmaları sonunda da hedefini gerçekleştirerek TEKNOFEST’in final yarışmalarında da başarı sağladı. Başarılı olmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden İHA takımı, iki bini aşkın takım arasında ilk 31’e girerek, önümüzdeki yıllar için büyük bir ümit vaat ettiğini göstermiş oldu. Kayseri’de okuyan Yabancı Uyruklu Öğrenciler için de bu başarı ilk olma özelliğini taşıdığı için büyük önem taşıyor. Öğrenciler; önümüzdeki yıl yapılacak olan yarışmalara şimdiden hazırlanacaklarının altını çizerek, kendilerine rehberlik eden hocalarına ve Medeniyetin Burçları Derneği yöneticilerine teşekkür ettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

MUĞLA TATLILARININ EŞSİZ LEZZETİ

2024-09-18 13:44 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

TEKMER’den 1 yılda 30 teknoloji girişimi

17:24 - Teknoloji

ADÜ Teknokent’te akıllı antibiyotik çalışması

17:17 - Teknoloji

Akdeniz Üniversitesi’nde Sertifikalı İHA Pilotu Eğitimi

15:57 - Teknoloji

MSKÜ Öğrencileri Türkiye 3.’sü: ‘Akıllı Şehirler’ alanında önemli başarı

11:52 - Teknoloji

Niğde Teknopark TÜBİTAK BiGG Yatırım Programı’nın uygulayıcı kuruluşları arasında

17:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan