?>

Keçiören’de 2’nci geleneksel Taha Akgül güreşleri başlıyor

Keçiören belediyesi ve ankara büyükşehir belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2’nci geleneksel taha akgül güreşleri başlıyor.

Genel - 1 gün önce

Keçiören Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2’nci geleneksel Taha Akgül güreşleri başlıyor.

Keçiören, Cumhuriyet tarihinin en büyük karakucak güreş organizasyonuyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporculara bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Keçiören Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2’nci Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri, spor tarihindeki yerini almaya hazırlanıyor. 2-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek büyük spor şöleni öncesinde ilçede yoğun hazırlık çalışmaları yürütülürken, Keçiören Belediyesi ekipleri stadyum düzenlemeleri, saha altyapısı ve ulaşım gibi konularda tüm çalışmaları titizlikle sürdürüyor. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde, Keçiören Bağlum Şehit Hüseyin Demirtaş Stadyumu’nda gerçekleştirilecek organizasyon kıyasıya mücadelelere sahne olacak.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılacak müsabakalar, 2 Ağustos Cumartesi günü saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Aynı gün eleme güreşleri yapılacak, 3 Ağustos Pazar günü ise başpehlivanlık güreşleri, büyük final ve ödül töreni ile organizasyon tamamlanacak.

2 bine yakın sporcu katılacak

2 Ağustos Cumartesi günü Keçiören Bağlum Şehit Hüseyin Demirtaş Stadyumu’nda başlayacak olan organizasyonda, Türkiye’nin 81 ilinden yaklaşık 2 bin sporcu; minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 farklı kategoride mücadele edecek. Keçiören’de kurulan er meydanında güreşseverler, iki gün boyunca sürecek kıran kırana müsabakalara tanıklık edecek. Ayrıca Türk güreşine emek vermiş, olimpiyat ve dünya şampiyonu efsane güreşçiler de organizasyonda onur konuğu olarak yer alacak.

"Tüm hemşehrilerimiz davetli"

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, "Türk milletinin asaletini, yiğitliğini ve mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdan biri olan 2’nci Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri organizasyonumuza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Milletimizin köklü tarihinden gelen ve özümüzde yer eden Karakucak güreşlerini geleneksel olarak yaşatmaya özen göstereceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

DN Unity ile İş Ortakları Tek Çatı Altında Buluşuyor

2025-07-23 13:51 - Marmaris

Fethiye’de 25 yaşındaki genç denizde boğuldu

2025-07-23 00:06 - Asayiş

Hakemlerden Emniyet Müdürü Seyhan'a Ziyaret

2025-07-23 17:03 - Marmaris

BOZBURUN HALKI ARDA DENİZ ONAT İÇİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK

2025-07-23 12:58 - Gündem

İlgili Haberler

Prof. Dr. Eyübhan Avcı Rusya depremini değerlendirdi

16:52 - Genel

TAPSİAD Başkanı Balcıoğlu’ndan cezaların artırılması çağrısı

16:26 - Genel

Niğde’de denetimli serbestlikteki çocuklar için sosyal uyum atölyesi açıldı

16:10 - Genel

Maçka Belediye Başkanı Koçhan’dan Ortahisar Belediye Başkan Kaya’ya "şov yapma" uyarısı

15:43 - Genel

Trabzon Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı

15:16 - Genel

Günün Manşetleri

Genç yüreklerden alevlerle savaşanlara vefa örneği

14:24 - İnsan

Sahte basın kartlarına dikkat!

14:17 - Asayiş

21 Günlük Bebek ATT'nin Telefonda Yönlendirmesiyle Hayata Döndü

14:10 - Sağlık

58 Yaşındaki Adam Evinin Önünde Ölü Bulundu

14:05 - Asayiş

Yangın Alanları 10 Yılda Doğaya Geri Dönecek

13:56 - Genel