?>

Kemer’de Hıdırellez Dalışı renkli görüntülere sahne oldu

Kemer’de dalış turizmini canlandırmak amacıyla düzenlenen hıdırellez dalış etkinliği, protokol üyeleri, dalgıçlar ve su altı fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte kocaburun mevkiindeki dalış noktasına “dilek koyu” adı verildi.

Gündem - 8 ay önce

Kemer’de dalış turizmini canlandırmak amacıyla düzenlenen Hıdırellez Dalış Etkinliği, protokol üyeleri, dalgıçlar ve su altı fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Kocaburun mevkiindeki dalış noktasına "Dilek Koyu" adı verildi.

Dalış turizminin gözde merkezlerinden biri olan Kemer’de, Kemer Kaymakamlığı öncülüğünde ve Kemer Belediyesi’nin desteğiyle "Hıdırellez Dalış Etkinliği" düzenlendi. Kemer G-Marina’dan teknelerin hareket etmesiyle başlayan etkinlik, Kocaburun bölgesinde gerçekleştirilen dalışla devam etti. Dalış yapılan noktaya "Dilek Koyu" adı verildi

Etkinlikte, dalış yapılan noktaya "Dilek Koyu" adı verildi. Katılımcılar, denizden topladıkları taşlara dilek ve temennilerini yazarak 4 metre derinliğe batırılan amforaların içine attılar. Sahil Güvenlik Komutanlığı da botla güvenlik önlemleri alarak etkinliği destekledi. Etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. "Kemer’in dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olarak anılmasını istiyoruz"

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Kemer Turizm Komitesi’nde mayıs ayını dalış ayı ilan etmiştik. Hıdırellez vesilesiyle ilk dalışımızı gerçekleştirdik. Kemer’in dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olarak anılmasını istiyoruz. Etkinliğe destek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi. "Artık Kocaburun mevkisinde bir ‘Dilek’ dalış noktamız var"

Kemer Belediye Meclis Üyesi Cansın Efir ise, "Bugün hem Hıdırellez’i hem de sezonun başlangıcını kutladık. Artık Kocaburun mevkisinde bir ‘Dilek’ dalış noktamız var. Turizm ve dalış sezonunun herkese hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Organizasyona Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Emniyet Müdürü Furkan Gediktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Birimi Sorumlusu Cansın Efir, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, KEMİAD Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kıyar, dalış okullarının temsilcileri, profesyonel dalgıçlar ve sualtı fotoğraf sanatçıları katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Silahla vurulan Denizlili esnaf yaşam mücadelesini kaybetti

2025-05-01 00:51 - Asayiş

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

İlgili Haberler

Kuşadası’nda Sökeli öğrencilerden çevreci etkinlik

21:24 - Gündem

Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek

20:09 - Gündem

Van semalarında yılın son hilal manzarası

19:49 - Gündem

Nilüfer’de Yaylacık’a yeni yaşam alanı

17:51 - Gündem

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

17:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim