?>

Kent Konseyi’nden bedelli askerlik eğitim merkezi çağrısı

Erzurum kent konseyi başkanı hüseyin tanfer, bedelli askerlikle ilgili 28 gün temel askerlik eğitiminin erzurum'a verilmesini talep etti.

Ekonomi - 7 ay önce

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, bedelli askerlikle ilgili 28 gün temel askerlik eğitiminin Erzurum’a verilmesini talep etti.

Başkan Tanfer, ’Bedelli askerlik eğitimlerinin Erzurum’a verilmesi ile hem esnafımıza ekonomik anlamında hem de Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’un tanıtıımına katkı sağlayacaktır.’ dedi.

Bedelli askerlik için verilecek 28 günlük eğitimin Erzurum’daki askeri kışlalarda yapılmasını isteyen Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, “Öncelikle Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’da Selçuklu´ya ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Erzurum’da 56 gün ağırlayarak ülkemizin tam bağımsızlığına kavuşmasında Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum’da bedelli askerlik eğitimin verilmesini talep ediyoruz. Antalya, Burdur, Bilecik, Çanakkale, İzmir, Tokat, Amasya’nın yanı sıra Dadaşlar Diyarı Erzurum’da vatan evlatlarımızı kucaklamaya hazırız. Başta Erzurum’a gönül sevgisi bulunan Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’den, şehrimizin her zaman sorunları ile bire bir yakından ilgi ve alakalarını esirgemeyen değerli Milletvekillerimizin desteklerini bekliyoruz. Yaz ve Kış Turizminin gözde merkezi Erzurum, Anadolu´daki tarihi İpek Yolu güzergahının kesiştiği bir yerde konumlanmış olmasından dolayı tarihi zenginlikleri ile de adeta buraya gelen misafirleri her daim büyülemiştir. İşte bizler de Erzurum Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak şehrimizin daha iyi bir şekilde öne çıkması anlamında saygıdeğer büyüklerimizden önümüzdeki celp döneminde bedelli askerlik için 28 günlük eğitim alacak olan kahraman askerlerimizin belli bir bölümünün Erzurum’daki askeri kışlalarımızda eğitim almasını talep ediyoruz.’ dedi.

’Şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak’

Başkan Tanfer, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi, “Türkiye´nin dört bir yanından ilimize gelecek asker adaylarını ve ailelerini Dadaşlar Diyarı Erzurum’da kucaklamaya ve misafir etmeye hazırız. Bu gururun heyecanını yaşamak istiyoruz. Erzurum’a Türkiye´nin birçok şehrimizinden bedelli askerlik için gelen vatan evlatları, aileleri bizler için birer kültür elçisi olacaktır. Bedelli askerlik için gelecek olan erlerin ve ailelerin Erzurum’a tanıtımına yapacağı katkı gerçekten büyük olacaktır. Eğitim için gelen askerlerimize, ilimizin tarihi zenginliklerini, Palandöken kış turizmine, yayla turizmine, doğal güzellikleri ile Tortum Şelalesi, Narman Peri Bacaları, doğal Ilıca ve Pasinler’deki şifalı kaplıcalarını gösterme şansı verilir ise şehrimizin tanıtımına da katkı sağlanmış olunacaktır. Şehrimize gelen askerlerimizin eğitim ve terhis süreleri sonrası, yemin törenlerine aileleri ile birlikte katılım sağlayarak, ülkenin dört bir yanına dağılacağı düşünülürse kıymetli Erzurumlu hemşehrilerimi mutlu edecektir. İşte biz de Kent Konseyi olarak Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Anadolu´nun gözbebeği olan Erzurum’dan devlet büyüklerimize, kıymetli milletvekillerimize çağrımızı yeniliyoruz. Bedelli askerlik için 28 günlük eğitim alacak erlerin hiç olmasa belli bir bölümünün Erzurum’da eğitim almaları, şehrimiz açısından çok önemlidir. Kış Turizmine olsun, Yaz Turizmine önemli katkı ve ekonomi girdisine fayda sağlayacaktır. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerim adına kısa dönem eğitimleri için birliklerine gidecek vatan evlatlarımıza, kahraman askerlerimize sağlıklı terhisler diliyor, aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kütahya’da Tarım Hayvancılık Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

21:32 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı nisan ayında zirvede: Bin 529 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

16:48 - Ekonomi

Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonu açıldı

15:18 - Ekonomi

Balıkesir’e 101 sürekli işçi ve 48 hekim ataması yapıldı

11:49 - Ekonomi

BTSO MESYEB’den otomotiv sektörüne yeşil ışık

11:44 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor