?>

Kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı

Düzce belediyesi’nin 2013 yılında aldığı kararla kentsel dönüşüm alanı ilan edilen kültür mahallesi’ndeki eski sanayi çarşısında hayata geçirilecek dönüşüm projesiyle ilgili olarak esnaf ve mülk sahipleriyle önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

İnsan - 2 ay önce

Düzce Belediyesi’nin 2013 yılında aldığı kararla kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Kültür Mahallesi’ndeki eski sanayi çarşısında hayata geçirilecek dönüşüm projesiyle ilgili olarak esnaf ve mülk sahipleriyle önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Bugünkü toplantımızın amacı mülk sahipleri ile istişare etmektir. Bu toplantıları geçmişte de yaptık. Ama o zamanlar şöyle bir sorun vardı; kiracıların ve bu işi yapanların taşınması için sanayi çarşısı yapılması ihtiyacı var. Onu yapmadan taşınma konusunu gündeme getirmek bize doğru gelmedi. O yüzden eski sanayi çarşısında o dönemde yaptığımız faaliyetleri durdurduk. Yeni ve modern bir sanayi çarşısı yapma işine giriştik. Birinci etabı bitti, teslim ettik. Şu anda ikinci ve üçüncü etaplar yapılıyor. Onları da inşallah yıl sonuna kadar bitireceğiz" dedi.

Başkan Özlü, dönüşüm sürecinde mülk sahiplerinin görüşlerinin esas alınacağını vurgularken, "Siz ne istiyorsanız onu yapacağız. Çünkü mülk sizin. Mülk sahiplerinin kazanacağı, Düzce’nin ise estetik ve işlevsel bir yapı kazanacağı bir dönüşüm istiyoruz" diye konuştu. İki alternatifli proje sunuldu

Toplantıda söz alan Marmara Şehircilik Genel Müdürü Mehmet Pazarcı, eski sanayi çarşısının bulunduğu alanla ilgili teknik bilgi verdi. Yaklaşık 77 dönüm alanın 2013 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini belirten Pazarcı, bölgede 321 parsel bulunduğunu ve yapıların büyük bölümünün ruhsatsız ya da kullanım izni olmayan yapılar olduğunu söyledi. Mülk sahiplerine iki farklı dönüşüm modeli sunan Mehmet Pazarcı, ada bazlı dönüşümün hak sahiplerinin mevcut adalar üzerinden bireysel ya da ortaklaşa dönüşüm yapabileceği, esnek ve parsel bazlı bir model olduğunu belirtti. Bu modelde ofis, konut ve ticari birimlerin yer almasının planlandığını açıkladı.

Alan bazlı dönüşümün ise proje alanının tamamını kapsayan, kapalı ve açık ticari alanları içeren, Düzce’yi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan daha kapsamlı bir model olduğunu kaydeden Pazarcı, bu modelde merkezi bir ticaret aksı, kamusal alanlar, kültür merkezi ve potansiyel olarak otel veya hastane gibi birimlerin yer alacağını ifade etti.

2013’ten bu yana dönüşüm bölgesi ilan edilen alanda imar planı bulunmadığını hatırlatan Pazarcı, bu nedenle bölgedeki parsellerin değerleme, ipotek veya satış gibi işlemlerde ciddi sorun yaşadığını dile getirdi. Pazarcı, "Bugün imarlı hale gelmeden bu alan hiçbir şekilde değer üretemiyor. Kentsel dönüşümle birlikte bu sorunlar aşılabilir" dedi. "Bu dönüşümü gerçekleştirelim"

Mülk sahiplerinin görüşlerini ve taleplerini dinleyen Başkan Özlü, bazı esnafın taşınma konusunda geri adım attığını belirterek, "Taşınmak zorundayız. İlk taşınan karlı çıkar, sona kalan zarar eder" şeklinde konuştu. Çözüm konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Özlü, "Amacımız herkesin fayda sağladığı bir dönüşüm süreci yürütmek. Eğer ‘dönüşüm olmasın’ derseniz, bu da bir çözüm. Bu dönüşümü gerçekleştirelim. Mülk sahiplerimiz karlı çıksın, esnaflarımız mağdur olmasın. Doğru bir iş yaparsak, Ankara’yı ikna edersek karlı çıkarız. Ben bu dönüşümün Düzce için büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

SUBÜ Astronomi Topluluğu, depremzede gençlere gökyüzünü açtı

11:59 - İnsan

Nilüferli çocuklara sünnet şöleni

12:00 - İnsan

Ayağının kırık olmasına aldırmadı, yangın için seferber oldu

11:48 - İnsan

Eleman bulmakta sıkıntı çekti, eşini yanına alıp usta olarak yetiştirdi

11:31 - İnsan

Vali Aslan’dan 30 Ağustos çağrısı

11:22 - İnsan

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş