?>

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: "Kepez 81 ilden vatandaşlarımızın yaşadığı bir Türkiye mozaiği"

Kepez belediye başkanı mesut kocagöz, antalya dostlar platformu'nun düzenlediği etkinliğe konuk oldu

Siyaset - 8 ay önce

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kepez denilince varoşların akla geldiğini belirterek, "Kepez tam bir Türkiye mozaiği, biz 700 bin nüfuslu kocaman bir köyüz. Bu yüzden Kepez’in geleceğini inşa etmek zorundayız" dedi.

Antalya Dostlar Platformu’nun düzenlediği etkinliğe konuk olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Belediyecilik tecrübelerini anlatarak insanların elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Siyasetin bir araç olduğunu belirten Mesut Kocagöz, "Maalesef iyi insanlar siyasetten uzak duruyor. Böyle olunca da ortaya başarısızlık çıkıyor. Bu ülkeyi seviyorsak, memleketimizi seviyorsak bu değerleri korumanın tek yolu siyasetten geçer. Siyaset bir araç, herkesin istediği araca binmesi gibi istediği partide görev alabilir, ancak siyasete girmek gerekir. Bugün siyasette örnek alabileceğim kimse yok. İyi bir siyasetçinin asla egosu olmaması lazım. ‘Her şeyi ben bilirim’ derseniz bu millete hizmet edemezsiniz. Belediyeyi ortak akılla bir paydaşlarla birlikte yönetmelisiniz. Geçmişi eleştirmek sizi bir yere vardırmaz. Göreve geldikten sonra siyaseten bir tek kişiyi bile işten atmadık. Aynı kadro ile göreve devam ediyoruz" diye konuştu.

Göreve başlamasının hemen ardından meydana gelen talihsiz teleferik kazası sonucu cezaevi ile tanıştıklarını ardından 2 ay kadar da hastane süreci yaşamak zorunda kaldığını dile getiren Kocagöz, "4,5 ay önce ANET’deki görevimden istifa ederek aday adayı oldum. İstifa etmeden aday olamazdım. Hepsi geride kaldı. 11 Haziran’da yeniden bismillah dedik. İki şeye sevindim. Birincisi seçimi kazandığımıza, ikincisi de kasamızın para dolu olduğunun söylenmesiydi. Ancak gördüm ki durumumuz sıkıntı içindeki diğer belediyelerden farklı değildi. Ancak sahip olduğumuz makamın çözüm makamı olduğuna inanıyorduk. O tarihte belediyemizin bütçesi 2 milyar 700 milyon liraydı. Ancak bütçenin yarısı kadar 1 milyar 226 milyon lira da borç vardı. Hiçbir zaman borç edebiyatı yapmadık ve bu borcu kapatmak için çalışmaya başladık. Temel ilkemiz bu para milletin parasıydı, tek çözüm de masrafları kısmak ve geliri artırmaktı. Bunu başardık. 545 milyon 20 bin liralık borcu kapattık. Geriye 681 milyon lira borcumuz kaldı" dedi. "Kepez tam bir Türkiye mozaiği"

Kepez’de 81 ilden insanların yaşadığını belirten Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "Kepez’de yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 34’ü Antalyalı, yüzde 12,8’i Doğu ve Güneydoğulu, Yüzde 6’sı Burdurlu, yüzde 4’ü Konyalı, yüzde 3’ü Ispartalı, yüzde 2’si Afyonlu ve böyle gidiyor. Biz 81 ilden insanların oluşturduğu güçlü ve kentiz’’ dedi. Kısa vadede yaptıklarını anlatan Kocagöz, belediye hizmetlerinde şikayetlerin büyük ölçüde azaldığını belirterek, ‘’Dere üzerindeki gecekonduları yıkıp dereleri ıslah ettik, sel baskınlarından kurtulduk, ama kimseyi de mağdur etmedik’’ dedi. Kepez’in bu yapısı ile bir yatakhane konumunda olduğunu dile getiren Kocagöz, hedeflerini de şöyle dile getirdi: "Antalya turizminin başkenti, ilçeler denince akla deniz, kum, güneş geliyor. Bizde bu özellikler yok. Biz Kepez’i spor, kültür ve sanat şehri yapacağız. Göreve başlarken hepsi vizyoner 107 proje ile yola çıktık. 26’sı bitti. Her hafta bir açılış yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Fırtına çatıları uçurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

2025-04-24 12:55 - Gündem

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Mersin’de havalar ısınınca sahiller hareketlendi

2025-04-24 11:08 - Kültür Sanat

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

2025 MKSFS 16 MAYIS’TA BAŞLIYOR

2025-04-25 16:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Trump: "Venezuela yönetiminde uygun bir geçiş sağlanana kadar orada kalacağız"

22:14 - Siyaset

Maduro’nun New York’ta tutulacağı iddia edilen gözaltı merkezi görüntülendi

22:03 - Siyaset

Trump, Venezuela’ya yönelik saldırıları izlediği anların fotoğrafını paylaştı

21:50 - Siyaset

Trump, Maduro’nun ABD savaş gemisindeki fotoğrafını paylaştı

20:14 - Siyaset

Trump: "Maduro, yargılanmak üzere New York’a getiriliyor"

19:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan