?>

Kepez’de kuşaklararası buluşma

KEPEZ BELEDİYESİ’NİN ŞEFKAT VE HUZUREVİ SAKİNLERİ İLE NASRETTİN HOCA KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ’NİN MİNİK ÖĞRENCİLERİ, "GEÇMİŞTEN GELECEĞE" ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU. KUŞAKLARARASI BULUŞMADA BÜYÜKLER MASALLAR ANLATTI, MİNİKLER SEVGİYLE DİNLEDİ. GEÇMİŞİN GELENEKSEL EL SANATI HALILARI, MİNİK ELLERDE SEVGİYLE ÖRÜLDÜ.

İnsan - 24 saat önce

Kepez Belediyesi’nin Şefkat ve Huzurevi sakinleri ile Nasrettin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin minik öğrencileri, "Geçmişten Geleceğe" etkinliğinde buluştu. Kuşaklararası buluşmada büyüklerin masallar anlattığı çocuklar, ayrıca büyükleriyle birlikte halı dokudu.

Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Şefkat ve Huzurevi sakinleri ile Nasrettin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin minik öğrencileri "Geçmişten Geleceğe" etkinliğinde bir araya geldi. Dokumapark Orman Kütüphanesi’nde düzenlenen kuşaklararası buluşmada, geçmiş ile geleceği birleştiren çok anlamlı bir kültürel paylaşım yaşandı. Etkinlikte büyükler ve minikler, geçmişin geleneksel el sanatlarından olan halı dokumayı deneyimledi. Birlikte yapılan halı atölye çalışmasında rengarenk iplerle geçmişin izleri yeniden dokundu. Doğanın kucağında sohbetler edildi, çocukların meraklı soruları büyükler tarafından sevgiyle yanıtlandı. Huzurevi sakinlerine "dede" ve "nine" diye seslenen miniklerin içten sevgisi, büyüklerin yüzündeki mutluluğa yansıyarak etkinliğe ayrı bir anlam kattı. "Çocuklarımız ve büyüklerimiz bizim göz bebeğimiz"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de kuşaklararası buluşmaya katılarak, kreş öğrencileri ve huzurevi sakinlerinin mutluluğuna ortak oldu. Başkan Kocagöz, "Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz bizim göz bebeğimiz. Onlara en iyi hizmeti vermek bizim görevimiz. Bugün de huzurevimizde kalan yaşlılarımızla kreşlerimizdeki çocuklarımızı buluşturduk. ‘Geçmişten Geleceğe’ dedik. Çocuklarımız dedelerini, ninelerini özlemişler. Büyüklerimiz de çocukları, torunları çok özlemiş. Bu etkinliklerin devamlılığını sağlayacağız. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na Cengizhan Güngör atandı

2025-10-17 19:32 - Gündem

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

SELMA SONAT'A ÖĞRENCİLERİNDEN UNUTULMAZ DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

2025-10-22 14:12 - Marmaris

Türk sinemasının sultanı afyonkarahisar’ı gezdi

2025-10-17 11:27 - Magazin

Marmaris’te silahlı yaralama olayının firarileri yakalandı

2025-10-21 09:33 - Marmaris

Muğla’ya tatil için gelen 23 yaşındaki gençten dört gündür haber alınamıyor 

2025-10-18 17:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Polis memurundan köy çocuklarına birlik sofrası

10:09 - İnsan

Vali Çiftçi’den ahde vefa

10:04 - İnsan

20 yıl simit sattı, 49 yaşında atanınca annesi inanmadı

09:57 - İnsan

Ömrünü mesleğine adayan 49 yıllık imama duygusal veda

09:57 - İnsan

Vefat eden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

09:50 - İnsan

Günün Manşetleri

Galatasaray, Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:49 - Spor

Motosiklet kazası yapan genç sürücü kurtarılamadı

16:41 - Asayiş

Samsunspor’a Coulibaly’den üzücü haber

16:41 - Spor

Emekli madenciyi 2,5 milyon lira dolandıran 5 şüpheli tutuklandı

16:40 - Asayiş

Yerli 3D teknolojisine büyük fonlama

16:19 - Ekonomi