?>

Kestel Belediyesi’nden kadınlara kültür dolu yolculuk

KESTEL BELEDİYESİ, İLÇEDE YAŞAYAN KADINLARIN SOSYAL HAYATA KATILIMINI ARTIRMAK VE BURSA’NIN KÖKLÜ TARİHİNİ YAKINDAN TANIMALARINI SAĞLAMAK AMACIYLA "BURSA TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ" PROGRAMINI HAYATA GEÇİRDİ. KADINLARA ÖZEL OLARAK DÜZENLENEN GEZİ PROGRAMLARI KAPSAMINDA KATILIMCILAR BURSA’NIN ÖNEMLİ TARİHİ VE MANEVİ MEKÂNLARINI ZİYARET ETME FIRSATI BULUYOR.

Genel - 4 ay önce

Kestel Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların sosyal hayata katılımını artırmak ve Bursa’nın köklü tarihini yakından tanımalarını sağlamak amacıyla "Bursa Tarih ve Kültür Gezileri" programını hayata geçirdi. Kadınlara özel olarak düzenlenen gezi programları kapsamında katılımcılar Bursa’nın önemli tarihi ve manevi mekânlarını ziyaret etme fırsatı buluyor.

Kestel Belediyesi’nin kültür ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bursa Tarih ve Kültür Gezileri yoğun ilgi görüyor. Her hafta salı ve perşembe günleri gerçekleştirilen gezilerde kadınlar, Bursa’nın asırlardır ayakta duran tarihi yapıları ve manevi değerleriyle buluşuyor.

Program kapsamında Emirsultan Camii, Yeşil Türbe, Üftade Hazretleri Türbesi ve Tophane gibi Bursa’nın simge mekânları ziyaret edilerek şehrin tarihi ve kültürel mirası hakkında katılımcılara bilgiler aktarılıyor.

Kestel Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen geziler sayesinde kadınlar Bursa’nın zengin tarihini keşfederken aynı zamanda sosyal bir ortamda buluşarak keyifli vakit geçiriyor.

Gezi programına katılan vatandaşlar, Bursa’nın tarihi ve manevi mekânlarını yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek, düzenlenen organizasyondan dolayı Kestel Belediyesi’ne ve Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’ a teşekkür etti.

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, düzenlenen kültür gezilerinin kadınların sosyal hayata katılımını destekleyen önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Başkan Erol yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kadınlarımız için hazırladığımız Bursa Tarih ve Kültür Gezileri ile şehrimizin köklü mirasını birlikte keşfediyoruz. Emirsultan Camii’nden Yeşil Türbe’ye, Üftade Hazretleri’nden Tophane’ye uzanan bu anlamlı yolculukta tarih, kültür ve gönül birlikteliğini bir arada yaşıyoruz"

Başkan Erol, Kestel Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

İlgili Haberler

Aydıntepe Yaylası’nda buzağılar küpelenerek aşılandı

10:53 - Genel

Ankara Temelli’de bir hava aracının düştüğü iddia edildi. Bölgeye çok sayıda yardım ekibinin sevk edildiği öğrenildi.

10:27 - Genel

Toprakla buluşan kadınların hasat sevincine Başkan Tugay da ortak oldu

10:25 - Genel

Bayburtlu gençler Çanakkale ruhunu yerinde yaşadı

10:09 - Genel

Sultanhisar Kaymakamı Ateş, üniversite adaylarıyla buluştu

10:06 - Genel

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık