?>

Kestel Belediyesi’nden kültür-sanat vizyonuna yakışan gala

KESTEL BELEDİYESİ TARAFINDAN "TOPLUMSAL SESSİZLİĞE KARŞI" TEMASIYLA BU YIL İLK KEZ DÜZENLENEN KESTEL KISA FİLM YARIŞMASI GALA VE ÖDÜL TÖRENİ, GÖRKEMLİ FİNAL GECESİYLE SANAT VE TOPLUMSAL DUYARLILIĞI AYNI SAHNEDE BULUŞTURDU. YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLEN GALA GECESİ; KIRMIZI HALI ATMOSFERİ, DİKKAT ÇEKEN KISA FİLMLER VE AYAKTA ALKIŞLANAN GÖSTERİMLERİYLE KESTEL’DE UNUTULMAZ ANLARA SAHNE OLDU.

Kültür Sanat - 2 hafta önce

Kestel Belediyesi tarafından "Toplumsal Sessizliğe Karşı" temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Kestel Kısa Film Yarışması Gala ve Ödül Töreni, görkemli final gecesiyle sanat ve toplumsal duyarlılığı aynı sahnede buluşturdu.

Kestel Belediyesi, "Toplumsal Sessizliğe Karşı" temasıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen kısa film yarışması, görkemli gala gecesiyle sanatseverlerle buluştu. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 601 filmin başvurduğu yarışmada, jüri değerlendirmeleri sonucunda ön elemeyi geçen 40 eser arasından finale kalan 10 film gala gecesinde izleyicilerle buluştu. Başkan Ferhat Erol öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyon, yalnızca bir ödül töreni değil; sanatın vicdanla buluştuğu güçlü bir kültür-sanat gecesine dönüştü.

Gala gecesinde gösterilen filmler arasında, Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerini konu alan "Davetsiz" ile Filistin’de yaşanan insanlık dramını anlatan "Doğudan Gelen Hayaletler", taşıdığı güçlü insani mesaj nedeniyle Kestel Belediyesi Tema Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Gecede yapılan konuşmalarda; savaşların gölgesinde unutulan hayatlara, sessiz bırakılan insan hikâyelerine ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan zulümlere sanatın evrensel diliyle dikkat çekildi. Duygusal anların yaşandığı gala gecesinde salonu dolduran sanatseverler, finalist filmleri uzun süre alkışladı.

Yoğun ilgi gören yarışmada üçüncülük ödülünü yönetmenliğini Turgut Kanal’ın yaptığı "Mümeyyiz" filmi kazanırken, ikincilik ödülüne M. Emin Altunkaynak’ın yönetmenliğini üstlendiği "Çekiliş" filmi layık görüldü. Gecenin birincilik ödülünü ise yönetmenliğini Ali Rıza Bayazıt’ın yaptığı "Teamül" filmi kazandı. Dereceye giren yönetmenler ödüllerini jüri üyeleri ve Başkan Ferhat Erol’un elinden aldı. Ayrıca yarışmaya Bursa’dan katılım sağlayan yönetmenlere teşekkür plaketleri sunulurken, Kestel’den yarışmaya katılarak organizasyona katkı sunan Erdal Bakır, Erkan Bakır, Ece Arslan ve Umutcan Sin de gece boyunca takdir topladı.

Gala gecesinde yalnızca ödüller değil, genç yetenekler de alkış aldı. Kestel Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dijital Medya Akademisi öğrencileri de geceye damga vuran isimler arasında yer aldı. Gençlere yönelik medya ve içerik üretimi eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Başkan Ferhat Erol, "Bu akşam burada yalnızca bir yarışmanın finalini gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda sanatın vicdana nasıl dokunduğuna hep birlikte tanıklık ediyoruz. Sinema; çoğu zaman dünyanın görmezden geldiği hayatları, sessiz bırakılan acıları ve insanlığın ortak yaralarını görünür hâle getiren çok güçlü bir anlatım dilidir. Kestel Belediyesi olarak kültür ve sanatı yalnızca bir etkinlik alanı değil, toplumsal farkındalık oluşturan önemli bir değer olarak gördük. Sanatın insanlığı ortak vicdanda buluşturan en güçlü alanlardan biridir" dedi.

Jüri üyeleri, yönetmenler, sanatçılar, genç sinemacılar ve çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı gala gecesi boyunca; toplumsal duyarlılık, sanat ve sinema aynı atmosferde buluştu.

Gecede jüri üyeleri Cengiz Küçükayvaz, Bülent Terzioğlu ve Tülay Gökçimen de gerçekleştirdikleri konuşmalar ve ödül takdimleriyle gala gecesine değer kattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Bu görüntüler Marmaris’e yakışıyor mu?

2026-05-14 16:52 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye’nin Ünlü Şefleri Serçin’de buluşuyor

11:49 - Kültür Sanat

Elazığ’da "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği" yoğun katılımla başladı

11:42 - Kültür Sanat

Şaphane’de çocuk oyunları ve uçurtma şenliği coşkusu

11:42 - Kültür Sanat

Tarsus’ta tarih ve sanatın buluşma noktası Kleopatra Meydanı açıldı

11:27 - Kültür Sanat

Marmaraereğlisi’nde Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisi açıldı

11:16 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem