?>

Kestel’de eşgüdüm, teknoloji ve dayanışmayla yangının önü kesildi

Kestel belediyesi, 27 temmuz 2025 tarihinde ağlaşan köyü’nde çıkan orman yangınına karşı hızlı müdahale, güçlü koordinasyon ve toplumsal dayanışmayla örnek bir mücadele yürüttü. ?ki gün süren çalışmalar sonucunda yangın tamamen kontrol altına alındı.

Gündem - 3 ay önce

Kestel Belediyesi, 27 Temmuz 2025 tarihinde Ağlaşan Köyü’nde çıkan orman yangınına karşı hızlı müdahale, güçlü koordinasyon ve toplumsal dayanışmayla örnek bir mücadele yürüttü. İki gün süren çalışmalar sonucunda yangın tamamen kontrol altına alındı.

27 Temmuz saat 17.40’ta Ağlaşan Köyü Muhtarı tarafından Belediye Başkanı Ferhat Erol’a bildirilen yangın ihbarının ardından yalnızca 27 dakika içinde Kestel Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle birlikte olay yerine intikal etti. Başkan Erol’un doğrudan sahada yönettiği kriz koordinasyonu sayesinde yangının yerleşim alanlarına ulaşması engellendi. Yangının ilk dakikalarında ormanlık alanla köy arasında açılan acil güvenlik kanalı, can ve mal kayıplarını önledi.

Yangına müdahalede 4 helikopter, 3 uçak, 47 arazöz ve çevre köylerden gelen 120 su tankeri görev aldı. AFAD koordinasyonuyla Türkiye’nin dört bir yanından destek geldi. Karayolları, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü ve çevre belediyelerin katkılarıyla gelen onlarca tanker ve araçlarla yangının geniş alana yayılması engellendi.

Başkan Ferhat Erol konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Yangına müdahale sürecinde yaşanan kazalar sonucu ne yazık ki 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1 vatandaşımız ise yaralandı. Maalesef Bolu’dan destek için gelen tanker şoförümüz ve ona eşlik eden iki Kestelli vatandaşımız da yolda yaşanan elim bir trafik kazasında hayatlarını kaybetti. Gemlik Muratbey Köyü’nden gelen gönüllü bir vatandaşımızın da traktör tankeri devrildi, sürücümüzün tedavisi halen sürüyor. Kestel Belediyesi olarak devrilen traktör tankerinin onarımı ve bakımını üstlendik.İnşallah en kısa sürede teslimini yapacağız. Yeşil vatanı savunmak uğruna hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralımıza da acil şifalar diliyorum. Onlar bu toprağın kahramanlarıdır. Kestel halkı onları asla unutmayacak."

Yangın boyunca dronlar havalandırılarak anlık rüzgâr yönü ve sıcaklık hareketleri takip edildiğini belirten Erol, "Alanın takibi için de gece görüşlü ve uzun menzilli kamera sistemleri kuruldu. Bu sistem hem soğutma sürecinde hem de kundaklama girişimlerine karşı kalıcı izleme sağlayacak. Kestel Belediyesi, sahada görev yapan personele ve gönüllülere günde 350 kişilik sıcak yemek, su ve ayran desteği sağladı. Ayrıca, Kızılay , gönüllüler ve birçok kurum katkısıyla lojistik destek büyütüldü. Soğutma çalışmaları süresince bu destekler devam 5 gün daha devam ettirilecek."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Tatlıses’in eski eşi Ayşegül Yıldız’dan yangın bölgesine destek

2025-07-29 01:15 - Magazin

İlgili Haberler

Kocatepe’nin sis altındaki görüntüsü

19:59 - Gündem

Derede mahsur kalan köpeği itfaiye ekibi kurtardı

19:47 - Gündem

MUSKİ, Yeniköy’de altyapı çalışmalarına devam ediyor

18:47 - Gündem

Tarsus’ta temizlik çalışmaları hız kesmeden sürüyor

17:35 - Gündem

Bakan Bayraktar: "Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin 2026’da elektrik üretimine başlaması planlanıyor"

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

30 Metrelik Kuyuda Feci Son

16:50 - Genel

Arkadaşını bıçakladı, olay yerinde polisi bekledi

16:02 - Asayiş

Havalar soğudu, sobaya rağbet arttı

15:53 - Genel

Büyükşehir’den Minik Tadımcılara Zeytinyağı Eğitimi

15:26 - Eğitim

Boğaziçi Mahallesi’ne Yeni Sosyal Alan ve Pazar Yeri Geliyor

15:23 - Genel