?>

Kiltepe Mahallesi’nde 770 deprem konutunun kaba inşaatı tamamlanmak üzere

Malatya'nın yeşilyurt ilçesine bağlı kiltepe mahallesi'nde 80 dönümlük alanda inşa edilen 770 kalıcı deprem konutunun kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanırken, yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Gündem - 5 saat önce

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde 80 dönümlük alanda inşa edilen 770 kalıcı deprem konutunun kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanırken, yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

6 Şubat Depremlerinin yıktığı illerin başında gelen Malatya’da bir taraftan hak sahiplerine evleri teslim edilirken bir taraftan da rezerv alanı ilan edilen bölgelerde de yeni konutlar hızla yükseliyor.

Kiltepe Mahallesi’nde yapımı süren 770 kalıcı deprem konutunun büyük bölümünde kaba inşaatlar tamamlanırken, yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kiltepe Mahallesi Muhtarı Celal Demirtaş, TOKİ tarafından Kiltepe Mahallesi’nde yürütülen deprem konutu çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce belirlenen alanın üçte birine denk gelen 80 dönümlük arazi üzerine 770 konutun inşa edildiğini belirten Demirtaş, bu konutların hak sahiplerine tahsis edileceğini söyledi.

Demirtaş, "Devletimiz, deprem sürecinden bu yana bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her zaman yanımızda oldu. Özellikle Malatya Valimiz başta olmak üzere tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Konutların yanı sıra proje kapsamında yaklaşık 20 dükkanın da inşa edildiğini ifade eden Demirtaş, "Beş aylık kısa bir sürede kaba inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi. Sadece sağlık ocağı temeli kaldı. Onun dışındaki tüm bloklarda fore kazıklar çakıldı, temeller atıldı, kaba yapılar yükseldi. Çatılar ve tuğla örme işlemleri sürüyor" şeklinde konuştu.

Depremin ardından Kiltepe Mahallesi’nde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Demirtaş, "Bazıları ‘Bu coğrafyada deprem konutu yapılmaz’ diyor. Onlara sesleniyorum; gelsinler Kiltepe’yi görsünler. 770 konutun tamamının kaba inşaatı bitmiş durumda. Devletimiz burada ne söz verdiyse yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Muhtar Demirtaş, yıl sonuna kadar konutların teslim edileceğini vurgulayarak, "Allah devletimize zeval vermesin. Valimize, yetkililerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

2025-07-05 13:10 - Gündem

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

Erdemli Orman İşletmesinde ’Yenilikçi Barkod Sistemi Eğitimi’ verildi

14:23 - Gündem

Melikgazi asfalt yatırımıyla mahallelere değer katmaya devam ediyor

14:18 - Gündem

Elazığ’da atmaca sandığı ebabile su veren esnafın heyecanı gülümsetti

14:10 - Gündem

Marmara Adası Asmalı Köyü’nde çevre seferberliği

14:11 - Gündem

Koyun, keçi ve çobanların kıymeti bilinmedi, ülkenin en büyük sorunu yangınlar oldu

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan

Gece çıkan aile içi kavga mahalleyi ayağa kaldırdı

11:33 - Asayiş

Fatma Nine 101 Yaşında Zindeliğiyle Şaşırtıyor

11:20 - İnsan

Eşinin tavsiyesiyle geçtiği direksiyonu 12 yıldır bırakmıyor

11:20 - İnsan

İkinci El Telefon Alırken Dolandırıcılığa Dikkat!

09:22 - Teknoloji