?>

-Kiracı 85 bin liralık eve 16 bin 500 lira ödüyor, evi satışa geleni de kaçırıyor

KADIKÖY'DE LÜKS BİR DAİREDE YAŞANAN KİRA KRİZİ MAHKEMEYE TAŞINDI. MAHKEME TARAFINDAN 85 BİN TL RAYİÇ BEDEL BELİRLENMESİNE RAĞMEN KİRACININ AYLARDIR YALNIZCA 16 BİN 500 TL KİRA ÖDEDİĞİ İDDİA EDİLDİ. EV SAHİBİNİN EN BÜYÜK ŞİKÂYETİ İSE BUNUNLA SINIRLI DEĞİL. KİRACININ, DAİREYİ SATIN ALMAK İÇİN GELEN MÜŞTERİLERİ CAYDIRMAK AMACIYLA EVİ KASITLI OLARAK DAĞINIK, KİRLİ VE BAKIMSIZ HALDE GÖSTERDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ.

İnsan - 3 saat önce

Kadıköy’de lüks bir dairede yaşanan kira krizi mahkemeye taşındı. Mahkeme tarafından 85 bin TL rayiç bedel belirlenmesine rağmen kiracının aylardır yalnızca 16 bin 500 TL kira ödediği iddia edildi. Ev sahibinin en büyük şikâyeti ise bununla sınırlı değil. Kiracının, daireyi satın almak için gelen müşterileri caydırmak amacıyla evi kasıtlı olarak dağınık, kirli ve bakımsız halde gösterdiği öne sürüldü.

Kadıköy Acıbadem Mahallesi’nde bulunan lüks bir dairenin ev sahibi ve kiracısı arasında yaşanan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. İddiaya göre kiracı, aynı binada benzer özelliklere sahip ve rayiç bedeli 85-95 bin TL arasında değişen bir daire için aylardır yalnızca 16 bin 500 TL kira ödedi. Bununla sınırlı kalmayan kiracı, satışa çıkarılan daireyi görmeye gelen yeni müşterilere ise evi kasıtlı olarak kötü zamanlarda göstermeyi sürdürdü. Ev sahibinin kiracıdan davacı olmasıyla birlikte olay mahkemeye taşındı. Mahkeme, evin rayiç bedeli olarak 85 bin TL’ye karar verdi ancak bunun üzerine kiracı istinafa gitti. Dairenin satışından sorumlu olan emlakçı Nilüfer Kaz, kiracının istinafa gitmesiyle mağduriyetin daha da arttığını dile getirerek, "1-2 yıl daha bu kiradan ödeyecek, şu ana kadar da 1 milyon 400 bin lira birikmiş borcu var" dedi. "Aynı dairede oturan başka bir kiracı 95 bin lira öderken bu kişi yalnızca 16 bin 500 TL ödüyor"

Emlakçı Nilüfer Kaz, yaşanan mağduriyetle ilgili olarak, buna benzer pek çok örnekle karşılaştıklarını dile getirdi. Henüz yeni olmasına rağmen dairenin kira bedelinin çok daha altında kaldığını; bu nedenle ev sahibinin hem maddi hem de manevi olarak zarara uğradığını ifade etti. Yaşanan olaya ilişkin Kaz, şunları aktardı:

"Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında çok ciddi bir uyuşmazlık söz konusu. Bu sorunlar zaman zaman kira bedelleri yüzünden, zaman zaman da satışa çıkan evlerin satış sürecinde ortaya çıkıyor. Bugün de burada yaşadığımız bir problem var. Burası 7 yıllık bir bina. 7 yıllık olmasına rağmen kiracı yalnızca 16 bin 500 TL kira ödüyor. Halbuki mahkemenin belirlediği rayiç bedel 85 bin lira. Aynı yıl girip aynı daireye sahip olan bir kiracı ise mahkemeye gitmeden bölge rayiçlerine bakarak 95 bin lira ödüyor. Yani bir daire 95 bin TL’yken bir daire 16 bin 500 TL. Mahkeme 85 bine karar verdi ancak kiracı da istinafa gitmiş oldu. Dava şu an istinafta; 1-2 yıl daha bu kiradan ödeyecek. Şu ana kadar 1 milyon 400 bin lira birikmiş borcu var. Henüz geriye dönük borçlarını da ödemedi ve bunlara da itiraz etti." "Pencerelerin ve perdelerin hepsini kapatarak hiç kimse burayı satın almasın istiyor"

Nilüfer Kaz, kiracının satışa çıkarılan daireyi görmeye gelen müşterilere bilinçli olarak evi kötü göstermeye çalıştığını dile getirdi. Kiracının evden çıkmamak için çeşitli bahanelerle evin satışına engel olduğunu iddia eden Kaz, "Satış konusunda evde olduğu halde evde olmadığını söylüyor. Mesela buranın pazarı perşembe günleri ve sokağın başına kuruluyor. Kiracı da tenteler evi kapattığı ve burada bir kaos yaşandığı için özellikle perşembe günlerine randevu veriyor. Onun dışında panjurları yarı yarıya kapatıyor; pencerelerin, perdelerin hepsini kapatarak hiç kimse burayı satın almasın istiyor. Çünkü eğer biri satın alırsa doğal olarak mahkeme kararıyla kendisini çıkartabilir. Burada ciddi anlamda bir ticarete engel olma söz konusu. Yine bir başka kiracı hiçbir şekilde evi göstermedi ve göstermediği için ev, fiyatının yüzde 30 altına aynı binada oturan başka bir kiracı tarafından satın alındı. Onlar da yine mahkemelikler. Elbette ki ev sahiplerinden kaynaklı sorunlar da oluyor ama elimizde bahsettiğim gibi olan çok fazla örnek var" dedi.

Kiracı, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’de Şehit Askerler İçin Lokma Hayrı Düzenlendi

2025-11-20 17:31 - Gündem

MEAH Personeli Ekrem Şababoğlu, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-11-21 13:00 - Genel

Marmaris’te oluşan hortum kameraya yansıdı

2025-11-24 09:22 - Gündem

Marmaris’te Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama

2025-11-23 11:57 - Marmaris

Takla atan araçta sürücü hafif yaralandı

2025-11-23 00:34 - Asayiş

KADINA ŞİDDETE KARŞI MUĞLA'NIN 13 İLÇESİNE ZİNCİRLİ SANDALYELER

2025-11-22 11:33 - Genel

Karaman’da otomobil tıra ok gibi saplandı: Karı-koca hayatını kaybetti

2025-11-21 00:07 - Asayiş

Basın İlan Kurumu bölge müdürlüğünden Marmaris Yenisayfa’ya ziyaret

2025-11-20 15:58 - Marmaris

Kızkumu plajı balıkçılara kaldı

2025-11-20 14:46 - Marmaris

Ortaca’da ev ve ahır yangını

2025-11-21 16:19 - Asayiş

İlgili Haberler

İmeceyle ihya edilen atıl okul mahallenin yeni toplanma alanı oldu

14:02 - İnsan

Belediye kamulaştırma bedelini ödemeyince, sahipleri yolu çit çekip kapattı

13:57 - İnsan

Gazze için hayır çarşısı

13:58 - İnsan

"Bilinçli Ebeveynlik" söyleşisi

13:56 - İnsan

Sabri Gökhan Genç, son yolculuğuna dualarla uğurlandı

13:46 - İnsan

Günün Manşetleri

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Yasin Kol yönetecek

12:08 - Spor

Hemoroid tedavisinde kişiye özel yaklaşım

11:26 - Sağlık

Saatte 200 kilometre hızı geçen motosikletlerin yaptığı yarış korkuttu

11:18 - Asayiş

Hırsızlar muz ve avokado hasadı yaptı

11:04 - Asayiş

Aydın ihracatta Ekim ayında artıya geçti

10:28 - Ekonomi