?>

Kırgızistan ve Kazakistanlı sanatçılar Saimbeyli’nin kurtuluş coşkusuna ortak oldu

ADANA’NIN SAİMBEYLİ İLÇESİNİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 105. YIL DÖNÜMÜ, DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE COŞKUYLA KUTLANDI.

Kültür Sanat - 8 saat önce

Adana’nın Saimbeyli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında sabah saatlerinde başlayan programda mehter takımı marşlar çalarak Saimbeyli sokaklarını inletti. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edilirken, gün boyu süren etkinliklerde ilçe halkı büyük bir coşku yaşadı. Etkinliklere Kırgızistan’dan Gulira Kasymkulova ve Kazakistan’dan Ulalika Aldamjarova adlı halk sanatçıları da katıldı. Sahne alan sanatçılar, söyledikleri halk türküleriyle izleyicilerden büyük alkış aldı.

Saimbeyli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Emre Aydın, ilçenin milli mücadeledeki tarihi önemine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Mahmut Dal ise "Bugün, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Saim Bey, Doğan Bey, Osman Tufan Paşa, Gizik Duran ve Arap Ali gibi kahramanlarımızın önderliğinde yakılan direniş ateşi, 18 Ekim 1920’de zaferle sonuçlanmıştır. Bu kurtuluş, sadece Saimbeyli’nin değil, tüm Türk milletinin bağımsızlık destanının bir parçasıdır" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık da birlik ve beraberlik mesajı vererek, "18 Ekim 1920’de bu topraklarda verilen mücadele, sadece Saimbeyli’nin değil, tüm milletimizin azminin sembolü olmuştur. O gün ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye haykıran kahramanlarımızın mirası bugün hâlâ kalplerimizde yaşamaktadır" ifadelerini kullandı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, âşıklar sahne aldı, halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Marmaris'ten Can Dostlara Dev Adım

2025-10-13 16:57 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

Marmaris Meslek Okulları Teoriden Öteye Geçemiyor

2025-10-15 13:16 - Marmaris

ŞEHİT AHMET BENLER ADININ VERİLDİĞİ OKULDA TÖRENLE ANILDI

2025-10-13 14:14 - Marmaris

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na Cengizhan Güngör atandı

2025-10-17 19:32 - Gündem

İlgili Haberler

BM’den Antalya’nın tatil köyü Kaleüçağız’a "En iyi turizm köyleri 2025" ödülü

20:16 - Kültür Sanat

Prof. Dr. Kaya: "Türkiye’de aile kurumu giderek zayıflıyor"

17:57 - Kültür Sanat

Turizm fuarında Didim rüzgarı esecek

17:54 - Kültür Sanat

Niğde’nin coğrafi işaretli lezzetleri Gastronomi Festivali’nde tanıtılıyor

17:34 - Kültür Sanat

Ağrı’da Kamu Spor Oyunları Finalleri ve "İpucu" tiyatro oyunu ilgi gördü

16:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Hamsini kilosu 300 TL’den 100 TL’ye düştü

15:49 - Ekonomi

Yüzlerce Üniversite öğrencisi gece açık hava sinemasında buluştu

15:06 - Kültür Sanat

Alkol ve uyuşturucudan hayatını kaybetti

14:12 - Asayiş

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gerginlik

13:37 - Spor

Tüm kanser vakalarının yüzde 15’i meme kanseri

13:05 - Sağlık