?>

Kırklareli’nde lavanta bahçeleri görsel şölen sunuyor: Bal arıları da nasibini alıyor

KIRKLARELİ'NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNDE SON YILLARDA OLUŞTURULAN LAVANTA BAHÇELERİ, VATANDAŞLARI ODAĞI HALİNE GELDİ. MOR RENGE BÜRÜNEN TARLALAR, ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA DOĞAYLA İÇ İÇE VAKİT GEÇİRMEK İSTEYEN ZİYARETÇİLERİ KENDİNE ÇEKERKEN, BAL ARILARI DA NASİBİNİ ALIYOR.

Gündem - 1 saat önce

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde son yıllarda oluşturulan lavanta bahçeleri, vatandaşları odağı haline geldi. Mor renge bürünen tarlalar, özellikle yaz aylarında doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçileri kendine çekerken, bal arıları da nasibini alıyor.

Lavanta yetiştiriciliğine ilginin arttığı Kırklareli’nde oluşturulan lavanta bahçeleri, çiftçinin alternatif ürünü haline geldi. Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden olan Kırklareli’nde çiftçi, arpa ve buğday yerine aromatik bitki olan lavantaya da yöneldi. Son yıllarda üretimi artan lavanta, kozmetikten temizlik sektörüne, sağlıktan sanayiye kadar geniş bir alanda kullanılmaya başladı.

Mor renge bürünen lavanta bahçeleri, sunduğu eşsiz manzaralarla fotoğraf tutkunlarının da gözde noktaları arasında yer alıyor. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, lavanta tarlalarında hem yürüyüş yapma hem de birbirinden güzel kareler yakalama fırsatı buluyor. Özellikle gün batımında oluşan renk cümbüşü, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların ilgisini çekerken, lavanta bahçeleri yaz aylarında adeta açık hava fotoğraf platosuna dönüşüyor.

Haziran ayının ortalarında mor renklerini göstermeye başlayan lavantaların, hava şartlarına bağlı olarak temmuz ayının sonuna kadar canlılığını koruması bekleniyor. Ağustos ayıyla birlikte hasat döneminin başlamasıyla lavanta tarlalarındaki mor görüntünün büyük ölçüde sona ereceği belirtilirken, fotoğraf çekmek ve lavanta bahçelerini ziyaret etmek isteyenler için önümüzdeki birkaç haftanın en uygun dönem olduğu ifade ediliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

Osmangazi’de türküler gönüllere işlendi

2026-06-15 13:34 - Magazin

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmariste Marina Civarında Ful Eşyalı Satılık Daire

2026-06-16 17:14 - SARI SAYFALAR

İDDALAR ASILSIZ ÇIKTI!

2026-06-16 13:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Ağın’da büyükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışması

14:18 - Gündem

Yüksekova’da çiftçilere yönelik sağlık taraması ve brusella eğitimi verildi

14:10 - Gündem

Abant Gölü’ne 100 bin endemik Abant alası bırakıldı

13:55 - Gündem

Alanya’da 3 ayda 572 litre atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı

13:53 - Gündem

Taşkınların ardından artan haşerelere karşı mücadele başlatıldı

13:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Yağışlar göleti doldurdu, yayla yolu su altında kaldı

13:00 - Gündem

Uyuşturucu satıcısı 6 kişi tutuklandı

12:50 - Asayiş

Babalar ve çocuklar kamp ateşi etrafında sohbet etti

12:23 - İnsan

Özel harekat destekli operasyonda firarinin evine koçbaşıyla girildi

11:33 - Asayiş

Torun yaşındaki öğrencilerle aynı sıraları paylaştı, 62 yaşında mezun oldu

10:48 - İnsan