?>

Kırsal mahallenin 40 yıllık asfalt hasreti sona erdi

KAVAK'TA 30-40 YILLIK YOL HASRETİ SONA ERDİ

İnsan - 3 saat önce

Samsun’un Kavak ilçesinde yaklaşık 40 yıldır vatandaşların yapılmasını beklediği 1,5 kilometrelik yol, Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde asfalta kavuştu. Yaklaşık 15 mahalleye ulaşım sağlayan güzergâhtaki çalışma, bölge halkının ulaşımını daha güvenli ve konforlu hale getirdi.

Kayaköy Mahalle Muhtarı Mehmet Güngör, yaklaşık 15 mahalleye ulaşım sağlayan güzergâhta bulunan 1,5 kilometrelik bölümün yıllardır yapılmayı beklediğini belirterek, "Girişimler sonucunda yolumuz programa alındı ve kısa sürede tamamlandı. Vatandaşlarımız artık daha güvenli ve konforlu bir ulaşıma kavuştu" dedi.

Atayurt Mahalle Muhtarı Burhan Ayrancı, yolun geçmişte toz ve çamur nedeniyle büyük sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek, "Sesimizi duyan ve talebimizi yerine getiren herkese teşekkür ediyoruz. Mahallelerimiz için önemli bir hizmet oldu" diye konuştu.

Beyköy Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya ise yaklaşık 30-40 yıldır çözüm bekleyen yolun asfaltlanmasının bölge halkını sevindirdiğini kaydederek, "Bayramlarda köyümüze gelen vatandaşlarımız sürekli yolun durumundan yakınıyordu. Verilen söz tutuldu, yolumuz asfaltlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kayaköy mevkisinde tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, yolun uzun yıllardır bölge halkının öncelikli talepleri arasında yer aldığını söyledi. Bakır, "Muhtarlarımızın ve mahalle sakinlerimizin bu yolun yapılması yönünde uzun süredir talepleri vardı. Gerekli planlama yapıldı ve yolumuzun asfalt çalışması tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Yıllardır tozlu ve bozuk zemini nedeniyle ulaşımı zorlaştıran yolun Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle asfalt yapılmasıyla birlikte, bölgedeki yaklaşık 15 mahalle daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmuş oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

600 derecelik ocağın başında sıcağa meydan okuyor

13:00 - İnsan

Şırnak Belediyesi araç filosunu büyütmeye devam ediyor

13:02 - İnsan

Büyükşehir’in 8. dönem izcilik eğitimlerine başvurular başladı

12:53 - İnsan

Bakanlığın Koruyucu Aile modeliyle bir çocuk daha yeni yuvasına kavuştu

12:59 - İnsan

Dutluca Mahallesi’nde kilit taş yol çalışması devam ediyor

13:00 - İnsan

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş