?>

Kırşehir’de, terzilerde özel dikim talebi arttı

KIRŞEHİR’DE SON DÖNEMDE ÖZEL DİKİM KIYAFETLERE OLAN İLGİ ARTARKEN, TERZİLERDEKİ İŞ YOĞUNLUĞU DA YÜKSELDİ.

İnsan - 5 ay önce

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de son dönemde özel dikim kıyafetlere olan ilgi artarken, terzilerdeki iş yoğunluğu da yükseldi.

Özellikle erkeklerde ceket ve pantolon, kadınlarda ise elbise dikimlerinde artış yaşandığı terziler tarafından belirtildi. Kırşehir’de moda ve tasarım anlayışında eskiye dönüş eğilimi dikkat çekerken, vatandaşlar hazır giyim yerine kişiye özel dikim kıyafetleri tercih etmeye başladı. Artan taleple birlikte terzilerdeki sipariş yoğunluğu da arttı. Terzi Fatih Çankaya, son dönemde özel dikime olan ilginin belirgin şekilde yükseldiğini söyledi. Çankaya, "İnsanlar artık hazır kalıplardan ziyade kendi ölçülerine ve tarzlarına uygun kıyafetler istiyor. Erkeklerde daha çok ceket dikimi, kadınlarda ise elbise dikimi talep görüyor. Özel dikim, hem kalite hem de kullanım açısından daha uzun ömürlü oluyor" dedi. Ortaokul yıllarından bu yana özel dikim ceket tercih ettiğini belirten Recep Şolgeçen ise hazır giyim ürünlerinin özel dikimin yerini tutmadığını ifade etti. Şolgeçen, "Yıllardır özel dikim ceket giyiyorum. Hazır kalıp ceketler hem tam oturmuyor hem de istediğim kaliteyi vermiyor. Özel dikimde hem kumaşı hem modeli kendim seçebiliyorum" diye konuştu.

Terzi Abdullah Çetin de 2026 yılı itibarıyla özel siparişlerde yeniden artış yaşandığını belirterek, "Ceket ve pantolon dikimlerinde ciddi bir dönüş var. İnsanlar tekrar terziye gelmeye başladı. Kişiye özel tasarım ve ölçüye göre dikim yeniden tercih ediliyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

İlgili Haberler

Şehit Berkay’ın getiremediği Azerbaycan çayı, kardeş ülkeden ailesine gönderildi

09:51 - İnsan

ASKON Erzurum Şube Başkanı Turan: "Milletimizin o gün verdiği kahramanlık destanı unutulmamalıdır"

09:57 - İnsan

Tanfer: "Erzurum Kongresi, şanlı millet ruhunun yeniden dirilişidir"

09:54 - İnsan

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’dan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi mesajı

09:50 - İnsan

Kahverengi kokarcaya karşı samuray arısı doğaya salındı

09:31 - İnsan

Günün Manşetleri

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık

"Yaz aylarında çocuklar daha fazla risk altında"

09:48 - Sağlık

Firari maymun, ortalığı birbirine kattı

09:39 - Genel

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 259. maçına çıkacak

09:38 - Spor