?>

Muğla’da 'Kısa Mola Merkezleri' Ailelere Soluk Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin özel ihtiyaçlı birey ve ailelerine destek olmak için kurduğu 'Kısa Mola Merkezleri', 573 aileye 11 binden fazla hizmet verdi.

Eğitim - 4 saat önce

Özel ihtiyaçlı bireyler ve ailelerine güvenli bir soluklanma imkânı sunan, Türkiye’de de ilk olma özelliği ile öne çıkan Büyükşehir Belediyesi ‘Kısa Mola Merkezleri’ Muğla’nın ilçelerinde vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Menteşe, Milas, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Yatağan, Datça, Ortaca’da ailelere hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezleri’nin dokuzuncusu Dalaman ilçesinde açılacak.

Bugüne kadar 573 aileye 11 bin 467 kez hizmet

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezleri, özellikle ömrünü özel ihtiyaçlı evladına adamış annelerin yanında olmak, onların gözünün önünden ayıramadığı evlatlarına güvenli ve modern bir merkezde belirli bir süre bırakabilmeleri için kuruldu. Bugüne kadar Büyükşehir Kısa Mola merkezleri 573 aileye toplam 11 bin 467 kez hizmet verdi. Kısa Mola Merkezleri 5 yaş ve üzeri engelli bireylerin ayda dört kez, her seferinde üç saate kadar güvenle vakit geçirebilecekleri alanlar olarak tasarlandı. Talepte bulunan ailelere, özel donanımlı araçlarla evden alma ve eve bırakma hizmeti de sunuluyor.

Merkezlerde bireyler, alanında uzman personel eşliğinde sosyal, sanatsal ve eğitici etkinliklere katılıyor. Böylece aileler de günlük işlerini yapabilecek, dinlenebilecek ya da sosyal faaliyetlere katılabilecek zaman buluyor.

Başkan Aras; "Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran hizmetlere devam edeceğiz"

Türkiye’de ilk olan Kısa Mola Merkezleri’nin ‘Sosyal Belediyecilik’ uygulamalarının en önemli adımlarından biri olduğunu ve birçok belediye tarafından örnek alındığını söyleyen Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Muğla’da tüm vatandaşlara ulaşan, onların hayatını güzelleştiren ve kolaylaştıran hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Aras; "Bizleri dünyaya getiren, en değerlimiz annelerimiz evlatlarına kaç yaşına gelirse gelsin gözü gibi bakar ve her zaman üzerine titrer. Doğuştan veya sonradan özel bakıma ihtiyaç duyan evlada sahip olan annelerimiz ise kendi hayatından da fedakarlık yaparak evlatlarının her şeyi olur. Kısa Mola Merkezlerimiz burada devreye girerek ailelerin özellikle annelerin evlatlarını güvenle bir merkeze bırakabilmesini, özel hayatlarına zaman ayırabilmesini sağlıyor. Talep eden ailelerimizin evlatlarını yine uzman ekiplerimiz donanımlı araçlarımızla giderek evlerinden alıyor ve Kısa Mola merkezlerimize getiriyor. Burada farklı aktiviteler, oyunlar oynayarak sosyal hayata katılmalarını da sağlıyoruz. Muğla’mızda sosyal belediyecilik hizmetlerimizle tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya, onların hayatlarını güzelleştirmeye, kolaylaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Karacasöğüt kavşağı’nda örnek temizlik çalışması

2025-09-26 13:40 - Marmaris

Marmaris Muhtarlar derneğinin yeni başkanı Sezer Kılıç oldu 

2025-09-27 18:10 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

MENTEŞE'DE SU DEPOSU KAZISINDA TARİHİ ESER ÇIKTI

2025-09-27 15:15 - Kültür Sanat

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

Yeşilay Heyetinden Kaymakam Kaya’ya Ziyaret

2025-09-26 11:11 - Marmaris

Muğla'da Havalimanı Otobüsü Kaza Yaptı

2025-09-29 02:40 - Asayiş

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

Global Sumut Aktivistleri Marmaris’ten seslendi

2025-09-30 18:14 - Marmaris

 MARMARİS'TE BELDİBİ DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ BAŞLADI

2025-09-27 12:12 - Marmaris

İlgili Haberler

Sivas’ta 50 çocuk işitme cihazına kavuştu

18:27 - Eğitim

Burdur’da öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

17:02 - Eğitim

MCBÜ Rektörü Kibar yeniden ÜAK yönetiminde

16:51 - Eğitim

Kayseri’de mesleki eğitime ilgi arttı

16:32 - Eğitim

Yüzlerindeki tebessüm dünyaya bedel

15:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş