?>

Kışlık soğanın ilk hasadı başladı

çiftçiler, ankara’nın evren ilçesinin gözdesi kışlık soğanın ilk hasadını yaptı.

Ekonomi - 5 saat önce

Çiftçiler, Ankara’nın Evren ilçesinin gözdesi kışlık soğanın ilk hasadını yaptı.

Ankara’nın Evren ilçesinde yetişen soğanların ilk hasadı başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelip Ankara’nın Evren ilçesinde mevsimlik olarak çalışan çiftçiler, sabahın erken saatlerinde tarlalara gelip traktörlerle sökülen soğanları toplayarak çuvallara dolduruyor. Çiftçiler, Evren’de tarımın önemli gelir kaynaklarından biri olan soğanın, bu yıl verimli olduğunu belirtti. Artan maliyetlere rağmen çiftçiler, soğanın piyasa fiyatlarının kendilerini memnun etmesini beklediklerini ifade etti. Bu kapsamda su sorununu da es geçmeyen çiftçiler, kuraklığın bu şekilde devam etmesi durumunda üretimde zorlanacaklarını da kaydetti. Evren’de yetişen soğan, Türkiye’nin farklı illerine sevk edilerek iç piyasada önemli bir ihtiyacı karşılıyor. "Burada 5 yıldır soğan ekiyorum"

Diyarbakır’dan Evren’e soğan üretimi için her yıl geldiğini belirten mevsimlik çiftçi İbrahim Eral, "Şu anda Ankara’nın Evren ilçesinde soğan ekiyoruz. Soğanı tarladan 4 liraya satıyoruz ama maliyeti 8 lira. Bize çare bulun. Bu maliyetin altından çıkamıyoruz. Bir çadırda 6-7 ay kalıyoruz. Biz bu soğanları tüccarlara satıyoruz, tüccarlar da marketlere satıyor. Burada 5 yıldır soğan ekiyorum. Bir keresinde nohut ektim ama zarar ettim" diye konuştu. "5 yaşındaki çocuk da 20 yaşındaki çocuk da tarlada çalışıyor"

Soğan üretimi için zorluklarla mücadele ettiklerini ifade eden ve geçimini sağlamak için Hatay’dan Evren’e gelen mevsimlik işçi Ömer Eleş ise, "Ailecek sabah 6’da kalkıyoruz. Soğanla uğraşıyoruz. 5 yaşındaki çocuk da 20 yaşındaki çocuk da tarlada çalışıyor. Gece gündüz çalışmak zorundayız. Biz bu soğanları tüccarlara veriyoruz. Herkes zararda. Tarım 3-4 tane tüccarın eline düşmüş. Marketlerin eline bizi düşürmesinler" ifadelerini kullandı. "6 aydır ev yüzü görmüyoruz"

Soğan tarlasında sabahın erken saatlerinden itibaren çalıştıklarını ve uzun zamandır ailelerinden uzak kaldıklarını belirten çiftçi Halil Arıduru ise, "3 yıldır soğan ekip biçiyorum. Türkiye’nin soğan ihtiyacının yüzde 80’ini biz karşılıyoruz. Tarım işçilerimiz perişan. Biz soğanı ekmezsek bu soğan 50 lira olur. Sabah 6’da kalkıyoruz, gece 12’ye kadar tarladayız. Sabah kalktığımızda sulama ve ilaçlama yaparız. 6 aydır ev yüzü görmüyoruz. Çadırda kalıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Sahipsiz Köpekler Tartışması Büyüyor

2025-09-05 14:34 - Gündem

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

163 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ OKULA DÖNÜYOR

2025-09-06 10:22 - Eğitim

Akyaka’da otel odasında bir kadın ölü bulundu

2025-09-05 14:03 - Asayiş

"Kadınım" Okuyucularla Buluştu

2025-09-05 14:26 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Manisa’nın sanayi gücü 74 ili solladı

15:12 - Ekonomi

MUĞLA, 50 BİN 434 TON ATIĞI EKONOMİYE KAZANDIRDI

14:51 - Ekonomi

Şanlıurfa’da üzümün pekmez yolculuğu başladı

14:44 - Ekonomi

Tekirdağ’da üzüm şöleni: Onlarca yeni çeşit tanıtıldı

14:18 - Ekonomi

Hepsiburada, ürün ve hizmetleriyle TEKNOFEST İstanbul’da

14:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Domenico Tedesco’nun doğum günü kutlandı

13:12 - Spor

Akdeniz meyve sineği ile mücadele başladı

13:04 - Gündem

Sahte diploma davası 10 Ekim tarihine ertelendi

12:54 - Siyaset

Gripten doğal yollarla korunun

12:50 - İnsan

Öğrenci servisine silahlı saldırı

12:36 - Asayiş