?>

Kızı köpeklerin saldırısına uğrayan baba, yetkililerden çözüm istedi

Savuşmak ailesi

Asayiş - 11 ay önce

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 4 yaşındaki küçük kızın babası, yetkililerin konuya bir çözüm bulmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre olay, önceki hafta içerisinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Ayaklı kırsal Mahallesi Talihli mezrasında yaşandı. Dışarı çıkan annesi Emine Savuşmak’ın peşinden evden çıkan 4 yaşındaki E.S., 2 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Özel araçla Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan küçük kız, buradaki ilk müdahalenin ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada tedavi altına alınan küçük kız, daha sonra taburcu edildi. Köpeklerin saldırısına uğradığı mezraya geri dönen küçük kızın dışarı çıkmaya korktuğu belirtildi.

Kızına sarılan baba İsa Savuşmak, yetkililerin en kısa zamanda sokak köpekleri sorununa çözüm bulmasını istedi. Çocuklarının güvende olmadığını söyleyen Savuşmak, ”Kızım cumartesi günü sabah 08.00 sıralarında kapının önünde oynarken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Gözü ve vücudunun çeşitli yerlerinde çok ciddi hasarlar var. Karnında, özel bölgelerinde de aynı şekilde yaralar var. Viranşehir Devlet Hastanesine gittik. Oradaki ilk müdahalenin ardından kızımı kendi aracımla Şanlıurfa’ya götürdük. Saat 14.30’da müdahale edildi. Ondan sonra bizi eve gönderdiler. Şimdi yine Viranşehir Devlet Hastanesine götüreceğim” dedi. “Köpekleri o ilçeden alıp diğer ilçeye bırakmayın”

Köpeklerin o ilçeden alınıp diğer ilçeye bırakılmaması gerektiğini söyleyen İsa Savuşmak, “Bu sokak hayvanlarını lütfen toplayın, barınağa götürün. İlçeden ilçeye, örneğin Viranşehir’den alıp Ceylanpınar’a bırakmayın, Ceylanpınar’dan alıp Viranşehir’e bırakmayın. Çocuklarımızın hayati tehlikesi var. Çocuklarımız artık kapının önünde bile güvende değil. Lütfen artık barınak yapın, ne yapıyorsanız yapın bu olaya artık bir çözüm üretin. Biz vatandaş olarak çok mağdur durumdayız” ifadelerini kullandı. “Tek başına görünce saldırmışlar”

Evden çıkınca kızının da peşinden habersiz dışarı çıktığını söyleyen anne Emine Savuşmak ise "Kızım ve oğlum evdeydi. Ondan sonra meğerse peşimden gelmiş. Onu tek başına görünce saldırmışlar” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

İlgili Haberler

Otoyolda önce refüje sonra bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı

05:48 - Asayiş

Gümüşhane’de müstakil evde çıkan yangın, yanındaki eve de sıçradı

04:16 - Asayiş

Alkollü otomobil sürücüsü motosiklete çarptı: 1 ağır, 3 yaralı

02:09 - Asayiş

Ankara’da motosiklet trafik levhasına çarptı: 2 ölü

01:27 - Asayiş

Kurşun yağmuruna tutulan otomobil kaza yaptı: 1 ağır yaralı

00:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş