?>

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: "44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor"

TÜRK KIZILAY GENEL BAŞKANI FATMA MERİÇ YILMAZ BİR KONUŞMA YAPTI

Genel - 7 ay önce

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "117 tane Türkiye genelinde teşkilat, 44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor" dedi.

Türk Kızılay, 2026 yılında Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) bünyesinde yapılacak küresel lansmanla kapsayıcı gönüllülük modelini dünya genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Kızılay’ın engelsiz gönüllülük alanında yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı ‘İyiliğe Engel Yok’ temalı bir program düzenlendi. Programda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Engelsiz Teşkilat’ın gayreti, azmi, gücü temsil eden bir teşkilat olduğunu vurgulayarak, "Engelsiz Kızılay Teşkilatı 2021 yılında ilk kurulurken mottomuz buydu. Türkiye’nin dört bir tarafından aslında engelleri nedeniyle zorluk yaşayan diye düşünülen bireyler, biz alan tarafta değil veren tarafta olmak istiyoruz, biz iyilik yapılan değil, iyilik yapan olmak istiyoruz diyerek bizim yanımıza geldiler. 2021 yılında Engelsiz Kızılay Teşkilatı kurulduğunda hemen 4 sene sonra acaba hangimiz düşünürdük, 117 tane Türkiye genelinde teşkilat, 44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor. Ben burada çok büyük bir azim, çok büyük bir kararlılık görüyorum. Aslına bakarsanız bir engele sahip olmak hiçbirimizin elinde değil. Doğuştan olmak zorunda da değil engellerimiz. Bir deprem olur, bir trafik kazası geçiririz. Hepimiz aslında günün sonunda fiziksel bir durumumuzla alakalı zorlukla karşılaşabiliriz. Sizlerin bize burada en önemli verdiği ders aslında engelimiz ne olursa olsun onu aşmak bizim elimizde. Türk Kızılay olarak dirençli bir toplumun inşası için çalışıyoruz. Dirençli olmak düşünmek demek değildir. Düşebilirsiniz, insanız, hepimiz düşebiliriz. Deprem olur, sel olur, yangın olur, ekonomik zorluk olur, sağlıkla alakalı problem yaşarız ama önemli olan ona da düşseniz bile ayağa kalkıp yürümeye devam etmeyi başarabilmektir" diye konuştu. "En prestijli ödül, Engelsiz Kızılay Teşkilatı’na verildi"

Gönüllülerin hepsinin kıymetli ama Engelsiz Kızılay Teşkilatı’nın ayrı bir değere sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bunu üye olduğumuz, 191 ülkenin bir araya gelip oluşturduğu Kızılay Kızılhaç Federasyonu da söylüyor. En prestijli ödül, Engelsiz Kızılay Teşkilatına verildi. Neden verildi biliyor musunuz? Şöyle söylediler, ‘biz şimdiye kadar hep engellilik çalışmalarında, engellileri kaldıralım diye uğraştık, hayatın içinde engellilerin önlerinde herhangi bir zorlayıcı etken olmasın diye uğraştık, hep onların yardım edilecek tarafta düşünmüşüz ama biz şimdiye kadar gönüllü olabilecekleriyle alakalı, iyiliğin önünde, gönüllünün önündeki engellileri kaldıralım diye bir çalışma yapmamışız’ dediler. Bu ödülü verdikten sonra da hemen büyük bir çalışma başladı. Bu sene mayıs ayında bunun da lansmanı yapılacak. Aslında sizler sadece Türkiye’ye örnek olmuş olmayacaksınız. 191 Kızılay, Kızılhaç Federasyonu’nda üyenin olduğu bütün ülkelerde engelsiz Kızılay ya da Kızılhaç Teşkilatlarının gönüllülük yapılarının kurulmasına da öncülük yapmış olacaksınız" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Dünya Engelliler Günü ile Dünya Gönüllüler Günü’nün beraber kutlandığı bir hafta olmasını, bu buluşmaların her yıl sürmesini temenni ettiğini belirtti. Engelsiz Kızılay ailesinin birlikte öğrenen, birbirinden ilham alan güçlü bir yapı oluşturduğunu vurgulayan Yılmaz, dayanışma ve iyilik hareketinin daha güvenli ve kapsayıcı bir geleceğe katkı sunduğunu da ifade etti.

Programa Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, engelli bireyler, gönüllüler ve kamu temsilcileri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da bazanın altında 1 kilo 727 gram metamfetamin ele geçti

2025-12-03 14:41 - Asayiş

KÖYCEĞİZ, MENTEŞE VE YATAĞAN’A YENİ VE KONFORLU TAKSİ DURAKLARI

2025-12-01 14:56 - Ulaşım

Marmaris ADD’den Kadın Hakları İçin Anma Töreni

2025-12-05 11:05 - Marmaris

Ömer Faruk Ege Hayatını Kaybetti

2025-12-02 18:01 - Marmaris

Kütahya’da Türk Sanat Müziği Konseri

2025-12-02 10:04 - Magazin

Ünlü sanatçı Gökhan Türmen’e Afyonkarahisar’da büyük şok

2025-12-04 14:41 - Magazin

Ünlü oyuncu Burcu Özberk’in dedesi son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-03 14:26 - Magazin

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

2025-12-01 15:48 - ÇEVRE

Milas’ta Yeşil Alan Çalışmaları Hızlandı

2025-12-03 14:59 - ÇEVRE

Başkan Aras 19.Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı’na Katıldı

2025-12-04 15:06 - Turizm

İlgili Haberler

Kayhan Çarşısı’nda yaralar sarılıyor

20:16 - Genel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Dünyada kim lider olacak derseniz, dünyayı doyuranlar lider olacak"

20:15 - Genel

SULKENT’te hak sahipleri belli oldu

19:01 - Genel

Tutuklanan Deniz Göktaş’a, 1980 Çorum olayları şehidinin kardeşinden tepki

18:56 - Genel

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli asker, son yolculuğuna uğurlandı

18:05 - Genel

Günün Manşetleri

Polis helikopterini Türk bayrağıyla selamlayan çocuk ilgi odağı oldu

15:25 - Asayiş

Bıçaklı kavganın zanlısı adliyeye sevk edildi

15:11 - Asayiş

Açık alandaki hurdalar alev aldı

14:57 - Asayiş

Motosikletin çarptığı kadın yaralandı

14:46 - Asayiş

Üremek için geldikleri kıyılarda 3 caretta caretta ölü bulundu

14:38 - Gündem