?>

KMÜ’de ‘Parçalardan Bütüne Özel Tasarım Yolculuğu’ projesi tamamlandı

Karamanoğlu mehmetbey üniversitesi (kmü) eğitim fakültesi fen bilgisi eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi prof. Dr. Mustafa çevik'in yürütücülüğünü yaptığı "parçalardan bütüne özel tasarım yolculuğu" adlı tübitak 4008 projesi başarıyla tamamlandı.

Eğitim - 3 ay önce

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çevik’in yürütücülüğünü yaptığı "Parçalardan Bütüne Özel Tasarım Yolculuğu" adlı TÜBİTAK 4008 projesi başarıyla tamamlandı.

TÜBİTAK-4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen projede, KMÜ Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Cihat Abdioğlu, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Koç ve Dr. Öğretim Üyesi Caner Kasap uzman ekipte yer aldı. Projeye 5 farklı üniversiteden, fen ve mühendislik ile özel eğitim alanlarında uzmanlaşmış toplam 14 akademisyen eğitimci olarak katılım sağladı.

Türkiye genelinden seçilen 24 özel eğitim öğretmenine yönelik gerçekleştirilen projede, tersine mühendislik uygulamaları ile özel eğitim yöntemleri harmanlanarak öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlandı. Beş gün süren eğitimler; deney, gözlem, grup çalışmaları, oyunlar, gezi-gözlem gibi yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi temel alan çeşitli öğretim yöntemleriyle zenginleştirildi. Eğitimlerin yanı sıra, Karaman Karadağ, Konya Bilim Merkezi ve Karaman Gençlik Merkezi gibi lokasyonlara bilimsel geziler düzenlenirken, Fisandun Barajı’nda gökyüzü gözlemi, bilim tarihi sohbetleri, ebru çalışmaları ve Yıldızlar Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerle öğretmenlerin sosyal yönden de gelişmeleri desteklendi.

Proje, 23-28 Haziran 2025 tarihleri arasında başarıyla tamamlandı. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, projeye katkı sunan akademisyen ve katılımcı öğretmenleri makamında ağırlayarak kendilerine katılım belgelerini takdim etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Menteşe’de kaza: 2’si ağır 4 yaralı

2025-06-25 15:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Sivas’ta 50 çocuk işitme cihazına kavuştu

18:27 - Eğitim

Burdur’da öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

17:02 - Eğitim

MCBÜ Rektörü Kibar yeniden ÜAK yönetiminde

16:51 - Eğitim

Kayseri’de mesleki eğitime ilgi arttı

16:32 - Eğitim

Yüzlerindeki tebessüm dünyaya bedel

15:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş