?>

KMÜ ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KMÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. SEFA LÖK İLE KARAMAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ MUSTAFA KARADENİZ TARAFINDAN İMZALANDI.

Eğitim - 15 saat önce

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında eğitim ve spor hizmetlerinin niteliğini artırmak, antrenörlük ve spor yöneticiliği alanlarında uygulamalı eğitimi güçlendirmek amacıyla "Eğitimde ve Sporda İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Protokol, KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök ile Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından imzalandı. "Eğitim ve spor alanlarında planlı iş birliği"

İmzalanan protokol kapsamında Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce belirlenen öncelikler başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda planlı çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor. Bu çerçevede eğitim ve spor programlarının geliştirilmesi, antrenörlük ve spor yöneticiliği faaliyetlerinin desteklenmesi, teorik bilginin uygulamaya aktarılması ve mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin mesleki tecrübe kazanmalarının sağlanması amaçlanıyor. "Staj, uygulama ve ortak çalışmalar öne çıkıyor"

Protokol ile KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde staj (İŞME) ve uygulama imkânlarından yararlanmaları sağlanacak. Aynı zamanda hizmet içi ve hizmet öncesi eğitimler, ortak çalıştaylar, seminerler, sportif organizasyonlar ve bilimsel çalışmalar taraflar arasında iş birliği içerisinde yürütülecek. "Bilimsel ve sportif faaliyetlerde ortak hedefler"

Taraflar, spor bilimleri, spor yönetimi, performans analizi, sporcu sağlığı ve toplumsal spor kültürü gibi alanlarda ortak bilimsel projeler, araştırmalar ve etkinlikler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca sportif etkinliklerin planlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde karşılıklı destek sağlanması öngörülüyor. "5 yıl süreyle geçerli olacak"

Eğitimde ve sporda iş birliğini kurumsal bir zemine taşıyan protokol, imza tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. Protokol süresince taraflar arasında koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Milletvekili Ergun‘’ makarnaya mahkûm edilen millet’’

2026-01-02 12:50 - Gündem

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

2026-01-04 15:47 - Siyaset

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Unutulan 200 Gram Altın Sahibine Teslim Edildi

2026-01-05 15:55 - İnsan

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Fethiye’de 24’ü çocuk 58 düzensiz göçmen yakalandı

2026-01-05 09:22 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerontoloji atölyesi başladı

2026-01-02 16:12 - Marmaris

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

Marmaris’te bu hafta hangi mahallelerde elektrik kesilecek?

2026-01-05 15:33 - Marmaris

İlgili Haberler

KBÜ Senatosunda akademik performans ve projeler ele alındı

17:30 - Eğitim

Selçuk Üniversitesi 2025’te bilimsel araştırmadan sosyal alanlara önemli atılımlar gerçekleştirdi

17:04 - Eğitim

Kaymakam Yılmaz’dan 4-6 yaş Kur’an kursuna ziyaret

15:17 - Eğitim

Bozyazı’da anaokulu müdürleriyle dönem değerlendirme toplantısı yapıldı

15:00 - Eğitim

TEKNOFEST 2026 bilgilendirme semineri BŞEÜ’de yoğun ilgi gördü

14:29 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel