?>

Kocaeli’de geleneksel bayramlaşma coşkusu

KOCAELİ’DE GELENEKSEL HALE GELEN 43. KENT BAYRAMLAŞMASI, KURBAN BAYRAMI ARİFESİNDE KENT PROTOKOLÜ VE VATANDAŞLARIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Genel - 1 hafta önce

Kocaeli’de geleneksel hale gelen 43. Kent Bayramlaşması, Kurban Bayramı arefesinde kent protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi iş birliğinde organize edilen program, Kongre Merkezi’nde yapıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşların bayramlaştığı programda, birlik, beraberlik ve barış mesajları ön plana çıktı.

Programda katılımcılara hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm İslam aleminin ve vatandaşların bayramını tebrik ederek, "Rabbim huzur, sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde çok sayıda bayram görmeyi hepimize nasip eylesin inşallah. İşte gerçek mutluluk bu. ’Mutlu şehir’ derken söylemeye çalıştığımız şey buydu. Aslında devlet millet için var, belediye halk için var. Onların yüzünün gülmesi, mutluluğu ve huzur içinde bayramlar kutlaması için var" dedi. "Savaşların ve katliamların sona ermesini temenni ediyoruz"

Vali İlhami Aktaş ise Ramazan Bayramı’ndaki coşkunun Kurban Bayramı’nda da sürdüğünü belirterek, Türkiye’nin bölgesinde bir istikrar adası olduğuna dikkati çekti. Aktaş, bayramların tüm dünyada huzur içinde kutlanması temennisinde bulunarak, "Kutladığımız bu bayramların, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyada ağız tadıyla kutlanmasını, savaşların ve katliamların sona ermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Milletimizdeki bu birlik ve beraberlik duygusu devam ettiği müddetçe inşallah biz bu bayramları, şehitlerimizin kanıyla sulanan, gazilerimizin emekleriyle aldığımız bu topraklarda ilelebet kutlarız" diye konuştu.

Programa Vali İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başta olmak üzere, vali yardımcıları, kaymakamlar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI KARACA, SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

2026-05-23 16:45 - Asayiş

Marmaris’te yeniden yaban domuzu alarmı 

2026-05-21 15:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Protokol ve muhtarlar Altınoluk’ta bir araya geldi

13:01 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar: "Dev ve tarihi bir ulaşım yatırımı yapıyoruz"

12:50 - Genel

100. yılında Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu başladı

12:50 - Genel

Sultanbeyli’de milli maç heyecanı sabah namazıyla başlayacak

12:46 - Genel

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yıl sonu sergisi açıldı

12:41 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem