?>

Kocaelili gençler TEKNOFEST’e damga vurdu

Kocaeli'den bu yıl teknofest’e katılan kılavuz teknoloji merkezi takımları; havada, karada ve suda birincilik kazanarak adlarını teknofest tarihine altın harflerle yazdırdı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Kocaeli’den bu yıl TEKNOFEST’e katılan Kılavuz Teknoloji Merkezi takımları; havada, karada ve suda birincilik kazanarak adlarını TEKNOFEST tarihine altın harflerle yazdırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destekler ışığında bu yıl TEKNOFEST’e katılan Kılavuz Teknoloji Merkezi takımları havada, karada ve suda birincilik kazanarak adlarını TEKNOFEST tarihine altın harflerle yazdırdı. TEKNOFEST 2024’te 11 teknoloji takımı Türkiye birinciliği getirirken 9 takım da farklı kategorilerde dereceye girmeyi başardı. TEKNOFEST tarihine geçen Kocaelili gençler için ödül töreni düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ödül töreninde gençlerle bir araya geldi. Gençleri tebrik eden Başkan Büyükakın, "Gençlerimizin geliştirdikleri projelere sağladığımız desteğin böylesine parlak sonuçlar vermesinden gurur duyuyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin adını başarıyla duyuran bu gençlerimizin gelecekte de nice başarılara imza atacaklarına inancımız tam. Büyükşehir olarak gençlerimizin projelerine her zaman tam destek vermeye ve Milli Teknoloji Hamlesi’ni güçlendirmeye kararlıyız. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Bu yarışta ayakta kalabilmek için siz gençlere ihtiyacımız var, tüm emeğimiz bunun için. Bir medeniyet inşa ediyoruz, sizin de bu medeniyetin inşasına hayati katkılarınız olacak. Sizlere büyük umutlar bağladık. Siz başarırsanız yarın Türkiye daha güçlü bir ülke olacak. Kocaeli’nin gençleri Türkiye’nin teknoloji yolculuğunda öncü olmaya devam edecek" şeklinde konuştu. "Kılavuz Teknoloji Merkezi sayesinde rekabet edebilir hale geldik"

Birincilik elde eden Kılavuz KOUSTECH Takım Kaptanı Yusuf Kaan Çoğalan, “TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması’nda bu yıl tüm görevleri tamamlayarak birinci olduk ve tarihi bir başarı elde ettik. Bu yarışmalara adeta ambargo koyan teknik üniversitelerle Kılavuz Teknoloji Merkezi sayesinde rekabet edebilir hale geldik. Bize sağlanan desteklerin meyvesini kazandığımız birincilikle aldık. Bizim gibi birçok takım Teknoloji Merkezi Atölyeleri sayesinde başarılar elde etti. Bizlere bu şansı verdikleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tahir Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diyerek kendisi ve takım arkadaşları adına teşekkürlerini iletti. "Yarışmada birinci olduk ve en özgün yazılım ödülünü kazandık"

KILAVUZ AURA AUV Takım Kaptanı Altar Hatipoğlu ise "TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’nda geçtiğimiz yıllara bakıldığında hep köklü takımlar başarılı oluyordu. Vinsan’daki teknoloji atölyelerinde bizlere sağlanan destekler sayesinde bu takımlarla yarışabilecek seviyeye geldik. Önümüzü açan desteklerin sonucunda bu yıl yarışmada birinci olduk ve en özgün yazılım ödülünü kazandık. Bu başarılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sunduğu imkanlar ve güçlü bir takım çalışması sonucu ortaya çıktı" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

İlgili Haberler

KBÜ’de lise öğrencileri dijital üretim ve yapay zeka eğitimi alıyor

15:26 - Teknoloji

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş