?>

Konya Bilim Merkezi’nin 5. astronomi festivali gökyüzü meraklılarını bir araya getirdi

Konya büyükşehir belediyesi bünyesinde hizmet veren konya bilim merkezi’nin 5. Astronomi festivali (astrofest) bu yıl da astronomi meraklılarını bir araya getirdi.

Teknoloji - 2 yıl önce

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi’nin 5. Astronomi Festivali (AstroFest) bu yıl da astronomi meraklılarını bir araya getirdi.

Astronomi, uzay ve havacılık gibi bilim alanlarına olan ilginin artırılması amacıyla düzenlenen AstroFest’in 5’incisi “Herkese Biraz Gökyüzü” temasıyla geçtiğimiz hafta sonu Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir Atabey Gençlik Kampı’nda yapıldı. Konya’dan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı etkinlikte, katılımcılar astronomi ve uzay bilimleri üzerine meraklarını programa katılan akademisyen ve alanında uzman astronomlar sayesinde giderdi. Farklı yaş gruplarına hitap eden temalarda astronomi ve STEAM atölyeleri, yarışmalar, doğa yürüyüşleri, gündüz ve gece gökyüzü gözlemleri, söyleşiler ve sunumlara katılan gökyüzü meraklıları bilimle iç içe geçirmenin keyfini çıkardı. AstroFest’e katılarak farklı bir deneyim yaşayan uzay ve bilim meraklıları, 3 gün boyunca çok verimli ve eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtti.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılar, yeni etkinlikleri sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, taşıdığı misyon gereği ülke genelinde düzenlediği etkinliklerle astronomi biliminin gelişmesine ve popülerleşmesine katkıda bulunmaya devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

Peru'da 7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem ve Tsunami Uyarısı

2024-06-28 12:25 - Ulusal

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

İlgili Haberler

Yıldız Holding’den dünyanın ilk Yapay Zeka Sanatları Müzesi’ne yatırım

13:08 - Teknoloji

Canik’te gençler yapay zekayla tanışıyor

12:45 - Teknoloji

Kene popülasyonundaki artıştan etkilendiler, yapay zeka destekli tarım aracı geliştirdiler

11:34 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli tren sürüş simülatörü KBÜ’de geliştirilecek

11:25 - Teknoloji

Gaziantep’te dron destekli habercilik eğitim programı yapıldı

14:12 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel