?>

Konya’da 3 evin tamamen yandığı mahallede enkaz kaldırma işlemleri sürüyor

Konya'nın beyşehir ilçesinde gece saatlerinde 3 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği yangında enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Asayiş - 8 ay önce

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gece saatlerinde 3 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği yangında enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Yangın, gece saatlerinde ilçeye bağlı Doğanbey Mahallesi’nde bulunan bir evde çıktı. Edinilen bilgiye göre, ikametinde tek başına yaşayan F.S.’nin evinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Alevler bitişikteki iki eve daha sıçradı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine adrese çevre ilçelerden de destekle çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Talep üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın arasözleri de müdahale için sevk edildi. Kerpiç, taş ve ahşap yapılı eski köy evlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangın, uzun uğraşların ardından sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, ardından soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangında 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçraması sonucu çevresindeki 4 ev de kısmen yandı.

Ekipler ve mahalle sakinlerinin de katıldığı çalışmada iş makineleri ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Yangın anını anlatan Mustafa Akiz, gece aniden elektriklerin kesildiğini belirterek, "Elektrik neden kesildiğini pencereden baktığımda dumanların yükseldiğini fark ettim. İlk anda büyük bir müdahale olsaydı bu kadar yangın olmazdı. Canlı yayın açtık, oradan sesimizi duyurduk. 9-10 tane evimiz yangından dolayı hasar gördü. Ekiplerin çalışması olmasa 30-40 ev yanacaktı" dedi.

Yangının yaşandığı mahalleye gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay evi yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yangına ilişkin bilgi aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Alkollü sürücü dehşet saçtı: Karşı şeride geçti, ortalık savaş alanına döndü

02:47 - Asayiş

İskenderun’da motosiklet tamir atölyesinde yangın çıktı

01:29 - Asayiş

Bahçelievler’de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı

01:10 - Asayiş

Çöp atma meselesi döner bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı

00:57 - Asayiş

Siirt’te kayalıktan düşen çocuk yaralandı

00:36 - Asayiş

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş