?>

Konya’da geleneksel bal hasadı programı

BAL HASADI PROGRAMI'NIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDEN KONYA VALİSİ İBRAHİM AKIN (ORTADA ÖNDE), HASAT SEZONUNUN TÜM ÜRETİCİLER İÇİN BEREKETLİ VE BOL KAZANÇLI GEÇMESİNİ DİLEDİ.

Ekonomi - 2 saat önce

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi’ndeki Ladin Ormanları, Geleneksel Bal Hasadı Programı’na ev sahipliği yaptı.

Programın açılışında Konya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Genç ile Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, arıcılık sektörünün gelişimi ve bal üretiminin bölge ekonomisine katkıları üzerine konuşmalar yaptı. Programda konuşan Konya Valisi İbrahim Akın ise Konya’nın yalnızca "tahıl ambarı" kimliğiyle değil, Toros Dağları’nın kuzey eteklerindeki zengin bitki örtüsü sayesinde arıcılıkta da Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Vali Akın, 2025 yılı itibarıyla Konya’da yaklaşık 127 bin arı kolonisiyle yaklaşık 900 ton bal üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından arılı kovan desteklemeleri kapsamında 2023 ve 2024 yıllarında 1.377 üreticiye toplam 6,9 milyon lira, 2025 yılında ise 1.390 işletmeye 12,6 milyon lira destekleme ödemesi yapıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından temsili bal hasadı gerçekleştirildi. Koruyucu ekipmanlarını giyen Vali İbrahim Akın, peteklerden balın alınması, petek sırlarının temizlenmesi ve balın süzme makinesine yerleştirilmesi işlemlerini uygulamalı olarak yaptı. Ardından süzülen balın dinlendirme tankına alınma sürecini takip ederek sezonun ilk süzme balına eşlik etti. Konuşmasının sonunda Bal Hasadı Programı’nın hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali Akın, hasat sezonunun tüm üreticiler için bereketli ve bol kazançlı geçmesini diledi.

Programa; Konya Valisi İbrahim Akın, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ali Demir, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Konya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Genç ile teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

MARMARİS'TE HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR!

2026-07-03 14:48 - Marmaris

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

İlgili Haberler

Selçuklu’da atıl araziler değerlendiriliyor; pilot uygulamada ilk hasat yapıldı

18:30 - Ekonomi

Başkan Alan: "Seçimler, olağan takvimi içerisinde ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir"

16:16 - Ekonomi

Vali Varol: "Aydın inciri altın değerinde bir ürün"

16:10 - Ekonomi

Zeytinler büyüyor, Milas kazanıyor

14:49 - Ekonomi

DTO Başkanı Erdoğan: "Denizli’miz üretmeye, ihracat yapmaya ve büyümeye devam ediyor"

14:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gazilerden aşure hayrı

16:13 - İnsan

Genç eczacıların mezuniyet sevinci

15:52 - Eğitim

Sıcak havalara karşı hayati uyarı

15:48 - Sağlık

Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı

15:44 - Asayiş

Erzurumspor FK’nın Süper Lig fikstürü belli oldu

15:35 - Spor