Konya’da, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri başladı.
Karayolu Trafik Haftası’nın açılış programı Kültür Park’ta gerçekleştirildi. Programa, Konya Valisi İbrahim Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, protokol mensupları ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, "Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı, trafik güvenliğini her geçen gün daha da önemli hale getirmektedir. Ne yazık ki trafikte yapılan küçük bir hata, bir anlık dikkatsizlik, telafisi mümkün olmayan can kayıplarına, acılara yol açmaktadır. Hayatını kaybeden her vatandaşımızın ardından içimiz yanmakta, acılarını hep birlikte hissetmekteyiz. Bu gün, bu açıdan kazaların önüne geçebilmek, trafik güvenliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak içindir. Trafik sadece araçlar, yollar ve kuralların oluşturduğu bir sistem değildir. Trafik bir babanın, bir annenin, bir evladın hayat yolculuğudur. Bizler de bu anlayışla yola çıktık. Geçmişimizin bize yüklediği kültürel mirası ve hoşgörüyü trafikte yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. "Pek çok alanda ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz"
Büyükşehir Belediyesi olarak trafikte geçirilen süreyi azaltmanın gayretinde olduklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Trafik bir kamu düzeni meselesi olduğu kadar aynı zamanda bir vicdan, bir ahlak ve en önemlisi bir medeniyet göstergesidir. Bizler trafik güvenliği konusunda üzerimize düşeni yerine getirme gayretindeyiz. Akıllı ulaşım sistemlerinden bisiklet yollarına, raylı sistem projelerinden sürdürülebilir toplu ulaşım hizmetlerine, sinyalizasyon altyapısından yaya öncelikli kent tasarımlarına kadar pek çok alanda ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Eğitimden farkındalığa, yönetimden teşviklere kadar çok yönlü bir stratejiyle şehir içi ulaşım kültürünü güçlü bir şekilde yeniden inşa ediyoruz. Tüm bu girişimlerimizin temel maksadı çok daha huzurlu, çok daha sağlıklı bir ulaşım kültürü inşa ederken aynı zamanda hemşehrilerimizin trafikte huzur ve güvenliğini tesis etmektir" şeklinde konuştu.
Konya Valisi İbrahim Akın ise, "Bu yılki programımız bir kural, bir ömür anlayışıyla şekillendi. Zira trafikte alınan her önlem aslında bir hayatı korumaktadır. Haliyle bu programımızın trafikte güven ve sorumluluğu yeniden hatırlamak için bir fırsat olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.
HABER KAYNAĞI : İHA