?>

Konya’da sağanak ulaşıma engel oldu

Konya'nın beyşehir ilçesinde etkili olan sağanak yağış, bayavşar mahallesi'nde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunda sel oluşmasına ve bazı evlerin bahçelerinde su baskınlarına yol açtı.

Gündem - 9 ay önce

Konya’nın Beyşehir ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Bayavşar Mahallesi’nde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunda sel oluşmasına ve bazı evlerin bahçelerinde su baskınlarına yol açtı. Sel suları nedeniyle Beyşehir ve Seydişehir ilçelerini birbirine bağlayan kara yolu bir süre ulaşıma kapanırken, yağışın durmasının ardından güzergah yeniden trafiğe açıldı.

Bayavşar Mahallesi’ndeki yerleşim merkezinden geçen kara yolu selin ardından çamur ve balçıkla kaplanırken, bölgeye sevk edilen, belediye, karayolları, jandarma ve trafik ekipleri tarafından ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Bayavşar Mahallesi Muhtarı Batuhan Çiğdem, yerleşim merkezinde yaklaşık iki saat süren yağışın ardından Seydişehir yönündeki yüksek kesimlerden gelen taşkın suları nedeniyle Bayavşar’dan geçen ve her iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunun sel sularıyla kaplandığını belirterek, kara yolunda bir süre ulaşımın sağlanamadığını söyledi. Çiğdem, “Elektrikler gitti, trafik durdu. Araçlar her iki yönde de sel suları nedeniyle bir süre bekleme yaptı, ilerleyemedi. Yağışın durmasının ardından ulaşım halen kontrollü olarak sağlanıyor. Ancak yoldaki çamur ve balçığın temizlenmesi gerekiyor, sürücülerin bu bölümde dikkatli seyretmesi gerekiyor” dedi.

Çiğdem, etkili olan sağanak yağış nedeniyle yerleşim merkezlerinde asfalttan akan sel suları nedeniyle menfezlerin de sularla dolduğunu ve bazı evlerin bahçelerine suların girdiğini belirtip mahalle sakinlerinin suların evlere girmemesi için kendi imkanları ile seferber olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımız kendi çabaları ile suyun bahçesine evine girmemesine çalıştı bir süre. Belediyeden iş makinesi desteği istedik, gelmesiyle birlikte suların tahliye edilmesi çalışmaları daha da hız kazandı. Sağanak yağış dolayısıyla Beyşehir OSB’de ise herhangi bir sıkıntılı durumun olmadığını haber aldık” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

İlgili Haberler

Yayla evleri, kar altında

09:34 - Gündem

Orta Çağ’dan kalma taş köprü görenleri kendine hayran bırakıyor

09:21 - Gündem

Kuraklık nedeniyle toprakta yarılmaların yaşandığı Amik Ovası’nda buğdaylar hasat olgunluğuna ulaşamadı

08:49 - Gündem

Kar suyu ve yağmur barajlara bereket oldu

08:30 - Gündem

Gün doğumu ve güneşin göle yansıttığı yakamoz mest etti

08:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Serdar Adalı'nın Oğlunun 20 Milyonluk Ferrari'si Kül Oldu

16:17 - Asayiş

Bir Haftada 32 Uyuşturucu Olayına Müdahale

16:05 - Asayiş

Yerli ve Milli Balon Yakıt Tankı Üretildi

15:56 - Ekonomi

Diyadin Kaplıcaları Şifa Dağıtmaya Devam Ediyor

15:33 - İnsan

Bakan Fidan'dan Başsağlığı Mesajı

15:01 - Siyaset