?>

Konya’nın denizinde karadaki tekneler tatlı sulara inmeye hazırlanıyor

KONYA’DA, KONYA’NIN DENİZİ OLARAK NİTELENDİRİLEN BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE 15 MART'TA BAŞLAYAN SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞININ SONA ERMESİNE SAYILI GÜNLER KALA BALIKÇILAR YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA HIZ VERDİ. AV YASAĞININ 15 HAZİRAN’DA SONA ERECEK OLMASI NEDENİYLE GÖL KIYISINDAKİ MAHALLELERDE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR.

Gündem - 2 saat önce

Konya’da, "Konya’nın denizi" olarak nitelendirilen Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’ta başlayan su ürünleri av yasağının sona ermesine sayılı günler kala balıkçılar yeni sezon hazırlıklarına hız verdi. Av yasağının 15 Haziran’da sona erecek olması nedeniyle göl kıyısındaki mahallelerde hareketlilik yaşanıyor.

Balıkların üreme dönemine denk gelen ve üç ay süren av yasağı boyunca karaya çekilen motorlu balıkçı teknelerinde bakım ve onarım çalışmaları yürütülürken, balıkçılar sezonun başlamasıyla birlikte yeniden göle açılacakları günü bekliyor. Beyşehir Gölü’nün önemli balıkçılık merkezlerinden Çiftlik Mahallesi’nde de liman çevresinde yoğun bir çalışma sürüyor. Balıkçılar bir yandan av sezonuna hazırlanırken, nilüfer mevsiminin başlamasıyla birlikte gezi teknelerini de yeni döneme hazırlıyor.

Mahalle sakinlerinden balıkçı İbrahim Erdoğan, sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığını belirterek, "Şu an herkes teknesini yetiştirmeye çalışıyor. Havaların yağışlı gitmesi nedeniyle hazırlıklarımız biraz gecikti. Ancak son günlerde yoğun bir çalışma içerisindeyiz" dedi. 15 Haziran itibarıyla yeniden ağlarını göle bırakacaklarını ifade eden Erdoğan, "Allah izin verirse vira bismillah diyerek yeni sezona başlayacağız. Son hazırlıkları tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çiftlik Mahallesi Muhtarı ve gezi teknesi işletmecisi Ahmet Erdoğan ise nilüfer turlarına ilginin her geçen gün arttığını belirterek, Beyşehir’e gelen ziyaretçilerin gölde farklı bir deneyim yaşama fırsatı bulduğunu söyledi. Öte yandan, Ahmet Erdoğan, bu yıl yağışların sevindirici seviyede gerçekleşmesine rağmen Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinde yeniden başlayan düşüşün devam ettiğini belirterek yetkililerin göldeki su kaybının nedenlerini araştırması gerektiğini ifade etti.

Balıkçılar, yeni sezon öncesinde hazırlıklarını tamamlayıp 15 Haziran’dan itibaren yeniden göl sularında ekmek mücadelesine başlayacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

2026-06-06 11:24 - İnsan

İlgili Haberler

Prof. Dr. Hüseyin Çetin: "Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında Batı Nil ateşi, sıtma, KKKA hastalığı gibi hiçbir hastalık vakası yoktur"

17:41 - Gündem

VEDAŞ’tan şebeke güvenliği için bakım-onarım çalışmaları devam ediyor

17:22 - Gündem

Riva Elmasburnu yepyeni yüzüyle misafirlerini bekliyor

17:22 - Gündem

Aliağa Belediyesi Sarı Konutlar’da ikinci etap dönüşümü başlatıyor

17:19 - Gündem

Elazığ’da sahibinden kaçan dana paniğe neden oldu

17:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Doğal gaz kutusuna yuva yapan arılar tedirgin etti

10:57 - Genel

Ders çalıştıkça kazan, kafede harca

10:54 - Eğitim

"Güneş koruyucu yüzme sonrası iki saatte bir yenilenmeli"

10:50 - Sağlık

Kamyon kavşağa girerken devrildi, tomruklar yola savruldu

10:36 - Asayiş

Kocasını öldüren kadının mahkemede anlattıkları kan dondurdu

10:29 - Asayiş