?>

Kop Geçidi’nde çığ: Bitmeyen Kop Tüneli kış çilesini yine hatırlattı

BAYBURT-ERZURUM ARASINDAKİ KOP DAĞI GEÇİDİ'NDE MEYDANA GELEN ÇIĞ NEDENİYLE ULAŞIM KESİLDİ.

Gündem - 4 saat önce

Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı Geçidi’nde meydana gelen çığ nedeniyle ulaşım kesildi. Yapım işi Bayburt Group İnşaat tarafından sürdürülen ve 14 yıldır tamamlanamayan Kop Tüneli, bölge ulaşımındaki kronik sorunu bir kez daha ortaya koydu.

Bayburt-Erzurum kara yolu güzergâhında yer alan Kop Dağı Geçidi’nde, yoğun kar yağışının ardından sabah saatlerinde çığ meydana geldi. Çığın kara yolunu tamamen kapatmasıyla birlikte ulaşım durdu, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının ardından sabah saatlerinde düşen çığ, Bayburt-Erzurum kara yolunda ulaşımı tamamen kesti. Karayolları ekipleri, yolu yeniden ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışma başlatırken, güvenlik gerekçesiyle trafik kontrollü olarak durduruldu.

Kış aylarında sık sık kapanan Kop Dağı Geçidi’nde yaşanan bu son olay, uzun süredir yapımı tamamlanamayan Kop Tüneli’nin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bayburt-Erzurum sınırında Bayburt Group İnşaat tarafından 2012 yılında yapımına başlanan Kop Tüneli’nin, aradan geçen 14 yıla rağmen tamamlanamaması nedeniyle güzergâhta her kış benzer sorunlar yaşanıyor.

Güzergâhı kullanan ağır tonajlı araç sürücüleri ile yolcu taşımacılığı yapan firmalar, Kop Dağı Geçidi’nin dik rampaları ve keskin virajları nedeniyle özellikle kış aylarında ciddi zorluklar yaşandığını, tünelin gecikmesinin ulaşımı her yıl aksattığını ifade ediyor.

Karayolları ekiplerinin çığın temizlenmesine yönelik çalışmaları sürerken, yolun ulaşıma ne zaman açılacağı yapılacak çalışmaların ardından netlik kazanacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Çöken otelde işçiler 2 saat önce fark edip, çalışmayı sonlandırmış

2026-01-14 16:56 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Artvin’de kar yağışı etkisini sürdürüyor

14:57 - Gündem

Leylekler için güvenli yuva

14:55 - Gündem

Antalya’daki orman yangınında zararın boyutu gündüz ortaya çıktı: 2 hektar zarar gördü

14:21 - Gündem

Yatağan pazaryeri modern ve konforlu bir yapıya kavuşuyor

14:22 - Gündem

Yazın dalgalanan bayrak kışın buz kesti, o anlar görüntülendi

14:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayaların düştüğü kara yolu yeniden ulaşıma açıldı

11:21 - Gündem

Kar yok buzul var

11:17 - Gündem

Donan şelalenin hayranlık uyandıran görüntüsü

11:10 - Gündem

Uzmanı uyardı: "Görmezden gelinirse ölümle sonuçlanabilir"

11:05 - Genel

Balkondan düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

11:04 - Asayiş