?>

Kopan yüksek gerilim teli insanların içine düştü, tramvay seferleri aksadı

ESKİŞEHİR’DE TRAMVAYLARA ELEKTRİK SAĞLAYAN KATENER TELİNİN KOPARAK ÇEVREDEKİ VATANDAŞLARIN ÜZERİNE DÜŞMESİ SONUCUNDA OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İLE BAĞLANTILI OLAN HATLARIN UZUN SÜRE AKSAYACAĞI ÖĞRENİLDİ.

Asayiş - 2 ay önce

Eskişehir’de tramvaylara elektrik sağlayan katener telinin kopması üzerine Osmangazi Üniversitesi ile bağlantılı olan hatlarda aksamalar yaşanıyor.

Olay, Vişnelik Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Osmangazi Üniversitesi’nden şehir merkezi istikametine doğru sefer yapan ve şehir içi ulaşımda kullanılan tramvayın güç aldığı katener teli henüz bilinmeyen bir sebeple koptu. Oldukça yüksek gerilim taşıyan tel, kıvılcım saçarak Atatürk Bulvarı Tramvay Durağının yakınına düştü. Büyük bir gürültü ile kopan telin şans eseri oradan geçen vatandaşların üzerine düşmemesi büyük bir facianın önüne geçti. Ayrıca, olay yerine çok yakın bir noktaya kurulan semt pazarından dolayı oluşan kalabalık düşünüldüğünde atlatılan facianın büyüklüğü dikkat çekti. Enerjisiz kalan tramvay tahliye edilirken, yolcular ulaşmak istedikleri noktaya gitmekte zorlandı. Arızada olan tramvay hattına alternatif olarak belediye otobüs seferlerinin başlatıldığı öğrenildi.

Daha sonradan bünyesinde gömülü şekilde batarya bulunduran bir tramvaya yolda kalan 2 araç bağlanarak bulundukları alandan çekildi. Kopan telin tamiri için çalışma başlatılırken, Osmangazi Üniversitesi ile bağlantılı olan hatların uzun bir süre aksayacağı öğrenildi. "Allah’tan çocuklar elektrik akımına kapılmadı"

Olay esnasında bölgede bulunan Hakan Erol ise, "Kablolar yere düştü, biz çıkan gürültüden dolayı deprem oluyor zannettik. Allah’tan bir çocuk falan elektrik akımına kapılmadı. Ona çok şükrettik. Kıvılcımlar gördük. Yolcuları sonrasında tahliye ettiler" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

Türkiye, oy birliği ile Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun 2027 Dönem Başkanlığına seçildi

2026-05-07 12:50 - Siyaset

Defne Kurt yılın sporcusu seçildi

2026-05-07 12:27 - Spor

Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu

2026-05-07 12:09 - Siyaset

Doğanın bir armağanı gibi duran şelale görenleri mest etti

2026-05-07 11:47 - Gündem

Efeler’de Anneler Günü coşkusu şenlikle taçlanacak

2026-05-07 12:54 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Fatih’te kaçak tıbbi ilaç operasyonu: 98 bin 632 tablet ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı

01:25 - Asayiş

Fethiye’deki orman yangınında 13. saat: Ekiplerin müdahalesi sürüyor

00:58 - Asayiş

Alkollü sürücünün karıştığı kazada 4 kişi yaralandı

00:34 - Asayiş

Yayalara çarpan otomobil takla atarak otoparka daldı: 1’i ağır 3 yaralı

23:38 - Asayiş

Çanakkale’de tarım arazisindeki yangın kontrol altına alındı

23:26 - Asayiş

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan