?>

Köprücek, Tongurlar ve Soğucakpınar köyleri ’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak ilan edildi

Ak parti bilecik il başkanı serkan yıldırım, "gölpazarı ilçemizin köprücek, tongurlar köyleri ve osmaneli ilçemizin soğucakpınar köyü içişleri bakanlığımızın onayıyla 'genel hayata etkili afet bölgesi' olarak ilan edildi" dedi.

Asayiş - 3 ay önce

AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, "Gölpazarı ilçemizin Köprücek, Tongurlar köyleri ve Osmaneli ilçemizin Soğucakpınar köyü İçişleri Bakanlığımızın onayıyla ’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak ilan edildi" dedi.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerinde yangından zarar gören köylerinde hızlı bir şekilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit ve zarar tespit çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Yıldırım, "128 bina 150 bağımsız bölümde yapılan hasar tespit sonuçlarına göre, 100 bina 118 bağımsız bölüm hasar görmüş olup bu bölümler içerisinde 64 konut, 3 işyeri ve 20 ahırın yıkık veya ağır hasarlı olarak tespiti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından en seri şekilde yapılmıştır. Bu tespitler çerçevesinde Bilecik Gölpazarı ilçemizin Köprücek, Tongurlar köyleri ile bağlılarında ve Osmaneli ilçemizin Soğucakpınar köyü ve bağlılarını İçişleri Bakanlığımızın onayıyla ’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak ilan ediyoruz. Evi yanan ve AFAD’dan hak sahibi olacak vatandaşlarımızın evlerini en kısa sürede yeniden inşa edeceğiz" dedi. "Şu an itibari ile konteynırlarımız yolda sevk halindendir"

Yıldırım açıklamasının devamında, "Yapılan tespitlerin ardından yangın afetinden zarar gören vatandaşlarımıza birtakım nakdi desteklerde bulunacağımızı ifade etmek isterim. Bu minvalde barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner talep eden vatandaşlarımıza konteyner kurulumlarını en kısa sürede tamamlayacağız. Şu an itibari ile konteynırlarımız yolda sevk halindendir. Konteynırlara yerleşecek olan vatandaşlarımıza taşınma ve eşya yardımı olmak üzere toplam 72 bin TL, konteyner talep etmeyen ve kendi imkanları ile barınmak isteyen vatandaşlarımıza barınma, taşınma ve eşya yardımı kapsamında toplam 162 bin TL nakdi desteklerde bulunacağız. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla da yangından etkilenen ailelerimize nakdi desteklerde bulunulacaktır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Menteşe’de kaza: 2’si ağır 4 yaralı

2025-06-25 15:41 - Asayiş

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

İlgili Haberler

Zabıta ve Sağlık ekipleri ortak denetim yaptı

18:50 - Asayiş

New York’ta 17 katlı binada patlama sonucu kısmi göçme meydana geldi

18:26 - Asayiş

Beşiktaş’ta çıkan yangında oyuncu Şebnem Bozoklu’nun evi de hasar gördü

18:35 - Asayiş

Elazığ’da dilenci operasyonu: Üzerinden 3 saatte topladığı bin 950 lira çıktı

18:36 - Asayiş

Ankara’da takla atan otomobil benzinliğe uçtu

18:28 - Asayiş

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş