?>

’Kovan Sizden, Arı Bizden’ projesine başvurular başlıyor

Kovan sizden arı bizden projesi’ne başvurular başlıyor.

Genel - 10 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; tarımsal üreticilerin yanında olduğunu bir kez daha göstererek, bal damlayacak bir projeye daha imza attı. Uygulamaya konulan Kovan Sizden Arı Bizden Projesi’ne başvurular başlıyor.

Üreteni ‘baş tacı’ olarak niteleyen ve her zaman destekçisi olduğu çiftçilere yönelik proje, destek ve hizmetlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi tarafından, hayata geçirilen ‘Kovan Sizden Arı Bizden Projesi’ kapsamında başvuruda bulunan arıcılara, 2 adet arılı kovan desteği verileceği duyuruldu. Tarım ve hayvancılık alanında kentteki üreticilerin en güçlü destekçisi olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, arıcılık alanındaki desteklerine bir yenisini daha ekleyerek hizmetini sürdürüyor. Bu istikamette, 2024 yılında ‘Hobim Arıcılık Projesi’ ile yoğun bir ilgi gören büyükşehir belediyesinin arıcılık destekleri, 2025 yılında ‘Kovan Sizden, Arı Bizden Projesi’ ile devam ediyor. Proje çerçevesinde hak kazanan 300 vatandaşın her birine 2’şer adet, toplamda 600 adet arı kolonisi dağıtımı yapılacak. Verilecek her bir arı kolonileri 8 çerçeveden oluşacak, destekten faydalanmaya hak kazananlara, 16 çerçeve içeren, tek katlı 2 kovan, Belfaks, Karniyol veya Birinci Melez Irkı arı desteği sağlanacak. Projeye başvuru için KAYMEK ihtisas kurslarını başarıyla tamamlamış sertifika sahipleri, diğer arıcılık kurslarını başarıyla tamamlamış sertifika sahipleri, Arı Kayıt Sistemi’nde kaydı bulunanlar ve Arıcılık eğitimi dersi aldığını belgeleyen Ön Lisans veya Lisans diplomasına sahip olanlar başvurabilecek. 24 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak başvurular, 27 Şubat 2025 Perşembe günü sona erecek.

Başvuruya ve projeye ilişkin detaylı bilgiye, Kayseri Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinde yer alan https://www.kayseri.bel.tr/haberler/duyuru-kovan-sizden-ari-bizden-projesi23778 adresli linkten erişilebilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Muğla, ülke Zeytin Haritası’nda 3. sırada

2025-02-18 12:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar: "Geleceğe yürüyebilmek için farklı olmanız gerekiyor"

23:55 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın butona basmasıyla tarihin aydınlatılan ilk caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nde yeniden ışıklar yandı

23:00 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede aileyi yeni yuvasında ziyaret etti

22:19 - Genel

Tatvan’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi: 40 köy ve 32 mezra yolu kapandı

21:52 - Genel

Kars’ta 27 köy yolu ulaşıma kapandı

19:20 - Genel

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık