?>

Köyceğiz'de Genç Yazarların Üç Yıllık Emeği Kitaplaştı

Muğla'nın Köyceğiz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin üç yıl süren Yazarlık Atölyeleri'nde kaleme aldıkları öyküler, "Tomurcuklarda Açan Öyküler" adıyla kitaplaştırılarak okuyucularla buluştu.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Muğla’nın Köyceğiz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin Yazarlık Atölyelerinde 3 yıl boyunca yazdıkları öyküler ve bu öykülerden seçkiler " "Tomurcuklarda Açan Öyküler" adıyla kitaplaştı. Öğrencilerin, velilerin katılımlarıyla ilk yazarlık heyecanını yaşayan öğrenciler, öykülerinin yer aldığı kitapları imzalamanın gururunu yaşadı. Kitapların oluşum sürecinde öğrencilere yazarlık tecrübelerini aktarmaya çalıştığını söyleyen Türkçe Öğretmeni, yazar ve senarist Erdal Kara; "Köyceğiz Bilim ve Sanat Merkezi olarak yetenek tanımlaması yapılmış öğrencilerimizin yeteneklerini yeni yüzyılın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde geleceğe taşımak için Bilim ve Sanat Merkezimizin kurulduğundan bugüne kadar 3 yıl boyunca çok sayıda atölyeler ve ders içi etkinlikler düzenledik.

Yazarlık atölyemizde öykü, küçürek öykü, mitolojik kurgulu öykü, masal ve şiir türlerinde çalışmalar deneyimledik. Tomurcuklarda Açan Öyküler kitabımızda masal, öykü, küçürek öykü ve mektup türlerine yer verebildik. Çok sayıda yetenekli öğrencilerimizin kaleminden çıkan fakat sadece çok değerli yazıların arasından seçkilere yer verebildiğimiz hikâyelerle siz okuyucularımızı buluşturmak istedik. Köyceğiz BİLSEM’in Tomurcukları, nice çiçekler açması için ilham kaynağı olması temennisiyle" diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

"Aşk acısını dindiren şelale" doğa ve bilimi buluşturdu

19:38 - Kültür Sanat

Başiskele’de yöresel kültürler festivalde buluştu

16:16 - Kültür Sanat

Nebiyan’da doğa, spor ve heyecan bir arada yaşandı

15:33 - Kültür Sanat

Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 529 yıllık vakıf geleneği Yalova’da yeniden canlandı

15:27 - Kültür Sanat

Aksu’da Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası başlıyor

15:04 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yaşlı çiftten alkışlanacak bağış

15:15 - İnsan

Fenerbahçe, Feyenoord maçı hazırlıklarına devam etti

14:45 - Spor

Türkiye’nin Filistin meselesinde bugüne kadar attığı adımlar

14:43 - Siyaset

Üzerine kaynar su dökülen adam hastanelik oldu

14:08 - Asayiş

2 yaşındaki çocuk balkondan düştü

13:56 - Asayiş