?>

Köyceğizde Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtma çalışmaları sürüyor

KÖYCEĞİZ’DE GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞUNU TANITMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Spor - 3 yıl önce

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Bölge Hakemi Müberra Uçar gönüllü olarak Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtma ve sevdirme çalışmalarına devam ediyor.

Bu güne kadar çok sayıda kişiye ulaşan Müberra Uçar her hafta Köyceğiz Kapalı Spor Salonu yakınında bu sporu öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor. Uçar, yine okullarda da öğrencilere bu sporu tanıtma isteğini bildirmek amacıyla Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan’a ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Bölge Hakemi Müberra Uçar’ı makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan, Geleneksel Türk Okçuluğunun bölgemizdeki geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında bir dizi bilgi aldı.

Ziyareti değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan; “Geleneksel Türk Okçuluğuna gönül vermiş Müberra Uçar’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geleneksel Türk Okçuluğunu geliştirmek, kurumsallaştırmak, gelecek nesiller için sürdürülebilir hale getirmek ve okullarımızda sevdirilmesi yönündeki çalışmaların kısa sürede ilgili öğretmen ve öğrencilerin belirlenmesi ile başlayacaktır. Çalışmalarımız sırasında destek olacaklarını belirtmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Öğrencilerimizi yaygın spor dallarının dışında, kültürümüzle de özdeşleşmiş sporlara yönlendirmek gerektiği inancındayım” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türk müziğinin ünlü ismi Karaböceke sahnede sürpriz doğum günü

2022-11-08 15:00 - Magazin

Lüks gemi The World, 181 yolcusuyla Fethiyeye geldi

2022-11-11 17:30 - Magazin

Köyceğizde organ bağışı standı açıldı

2022-11-09 16:00 - Sağlık

Zeytin hasat sezonu öncesi sağlıkçılardan yamaç arazilerde çalışanlara uyarı

2022-11-11 10:00 - Sağlık

Marmariste şok denetim: 2 saatte 200 bin lira ceza kesildi

2022-11-11 20:30 - Asayiş

Dalamanda 32 Milyonluk yatırımlarda sona gelindi

2022-11-08 16:00 - Ekonomi

Bodrumda yanan ormanlara 1600 fidan diktiler

2022-11-11 17:30 - Genel

Çok su içmek, sık idrara gitmek diyabet belirtisi olabilir

2022-11-14 11:30 - Sağlık

Muğlada Dünya Radyoloji Günü Kutlandı

2022-11-09 13:00 - Sağlık

Muğlada organ bağışı için stant kuruldu

2022-11-10 11:30 - Sağlık

İlgili Haberler

Devon Dotson Beşiktaş’ta

14:10 - Spor

Kocasinan Şimşekspor’da Başkan Vekili Başkal görevinden ayrıldı

14:12 - Spor

30 Ağustos Zafer Kupası yaylalarda coşkuyla başladı

13:29 - Spor

Pazaryerili çocuklar ilk defe havuzla tanıştı

13:15 - Spor

Erzurumlu sporculardan büyük başarı

12:54 - Spor

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan