?>

Köyleri yanmaktan kurtaran kahraman çiftçilere teşekkür belgesi verildi

Manisa’nın salihli ilçesinde 21 haziran günü başlayan ve 22 haziran tarihinde kontrol altına alınabilen orman yangınında ilk müdahaleyi bilinçli bir şekilde yaparak 3 köyü yanmaktan kurtaran yağbasan köyündeki 6 çiftçiye manisa valisi enver ünlü tarafından teşekkür belgesi verildi.

İnsan - 1 yıl önce

Manisa’nın Salihli ilçesinde 21 Haziran günü başlayan ve 22 Haziran tarihinde kontrol altına alınabilen orman yangınında ilk müdahaleyi bilinçli bir şekilde yaparak 3 köyü yanmaktan kurtaran Yağbasan köyündeki 6 çiftçiye Manisa Valisi Enver Ünlü tarafından teşekkür belgesi verildi.

Manisa Valisi Enver Ünlü Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde düzenlenen törenle Salihli’nin Yağbasan Mahallesi’ndeki 6 çiftçiye orman yangınına yaptıkları ilk müdahale nedeniyle teşekkür belgesi verdi. Vali Ünlü’ye Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal da eşlik etti.

Manisa Valisi Enver Ünlü yangına müdahale gelen ekiplerden önce ilk müdahaleyi bilinçli bir şekilde yapan çiftçileri tebrik ederek şunları söyledi:

"Salihli’de Yağbasan, Karasavcı ve devam etseydi Allah korusun Gökçeköy’e kadar devam edecek büyük bir yangın yaşadık. Hava çok sıcaktı ve rüzgar vardı. Köylerimizin adeta kenarından yalayıp geçen büyük bir yangını muhtarımız ve genç arkadaşlarımız ilk müdahaleyi doğru ve bilinçli bir şekilde yaparak, canlarını hiçe sayarak, kendilerini adeta riske atarak, ateşe atarak kendi imkan ve kabiliyetleriyle ilk müdahaleyi yaptılar. Hep söylüyoruz ilk müdahale hayat kurtarır; bu insan için de böyle orman için de böyle. Ekiplerimiz havadan karadan hemen seferber oldu ama ilk intikal 12-13 dakika sürüyor ki bu dünya ortalamalarından çok daha iyi bir zaman dilimi. Bu arkadaşlarımızın o süreçte organize olup bilinçli bir şekilde müdahale etmesi sayesinde bu 3 köyümüzü büyük bir felaketin eşiğinden çekip aldı. Bu erken müdahale, bu bilinçli müdahale olmasa Allah korusun bugün biz de Diyarbakır’daki, Çınar’daki, Mardin’deki, Mazıdağı’ndaki gibi çok daha acı şeyler, çok daha ağır şeyler konuşmak zorunda kalabilirdik. Böyle sıcak ve kurak bir havada bu yangını çok ucuz atlattık” dedi.

Vali Ünlü yaptığı açıklamanın ardından Salihli’nin Yağbasan Mahallesi’nde yangına ilk müdahaleyi yapan Hüsrev Uysal, Ali Yağcılar, Süleyman Özcan, Oktay Yıldırım, Hüseyin Ceylan ve Salih Yıldırım’a teşekkür belgesi verdi. Törene Yağbasan Mahalle Muhtarı Hüseyin Çakal da katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

MHP Sur İlçe Başkanlığı ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor

09:31 - İnsan

UMKE, araçları kara saplanınca vakaya yürüyerek ulaştı

09:45 - İnsan

Diyarbakır’ın en ünlü tatlıcısı, bir yıl da 40 tona yakın tatlı sattı

09:27 - İnsan

60 yıllık tutkuya A Jet’ten anlamlı jest

09:24 - İnsan

Mardin’de yürekleri ısıtan görüntüler: Polis ve çocukların kar topu savaşı kamerada

09:09 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan